"Debast die tegenstander poort? Zou me niet verbazen"

VRIJDAG, 12 AUGUSTUS 2022, 17:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht rekent dit seizoen meer dan ooit op eigen jeugdspelers om de verdediging te stofferen. Wat opvalt: allemaal stralen ze enorm veel rust uit aan de bal. Dat is geen toeval, zegt Jean Kindermans.

 "Dat zit gebakken in onze voetbalfilosofie”, vertelt het hoofd van de paars-witte jeugdopleiding in de podcast Radio Radzinski van Bruzz. “Wij tikken spelers op de vingers wanneer ze een bal wegtrappen zonder te hebben gezocht naar een voetballende oplossing. Onze visie is niet tackelen, maar anticiperen, intercepteren en daarna opbouwen. We oefenen één-tegen-één op elke positie op het veld, ook als je een verdediger bent.”
 
"Wacht maar tot Debast in de eigen zestien meter eens een tegenstander door de benen speelt of achter zijn steunbeen kapt. Dat zal me dan niet verbazen, want dan denk ik aan de vele wedstrijden die ik van hem zag in de jeugd van Anderlecht”, aldus Kindermans. “Hij zal af en toe eens een foutje maken, anderen ook, maar dat kan ik hem dan best vergeven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.