"Echt alles gedaan om Lavia te houden"

ZONDAG, 14 AUGUSTUS 2022, 10:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een 18-jarige die er straks in Deinze niet zal bij zijn, is Romeo Lavia. Hij verliet Anderlecht twee jaar geleden en maakte vorige week een indrukwekkend debuut in de Premier League. Maar er is hoop: Romeo heeft nog een jongere broer Joakim. "Hij heeft ons al beloofd bij Anderlecht te willen debuteren."

Het vertrek van Lavia was een zware dobber, zowel voor de club als voor de supporters. "Een jeugdspeler zien vertrekken doet altijd pijn. Maar als je van jezelf, als medewerker en als club, kan zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om hem te houden, dan moet je je daarbij neerleggen. We hebben écht alles gedaan om Roméo te houden", vertelde hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans deze week in de podcast Radio Radzinski van Bruzz.

"Als ik de supporters mag sussen: weet dat er bij onze U14 nog een broertje rondloopt, Joakim. Ik ga niet zeggen dat hij minstens even getalenteerd is, maar hij heeft ook héél veel kwaliteit. Hij is een offensiever type en heeft ons al beloofd dat hij eerst bij Anderlecht in het A-elftal wil spelen."

Ook Marco Kana heeft heeft een veelbelovende jonge broer in de Anderlecht-opleiding. "Het broertje van Lavia is geboren in 2009, die van Kana in 2011", aldus Kindermans. "Maar schrijf gerust op dat Crésus Kana een toptalent is. Ik denk dat ik geen geheimen vertel als ik zeg dat Joakim en Crésus twee fenomenale voetballers zijn. Maar zo zag ik er de voorbije dagen nog op de club. Hun namen ga ik niet noemen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.