Anderlecht hengelde een half jaar naar Silva

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2022, 21:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Al sinds januari is Anderlecht bezig met Fabio Silva het hof te maken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Op die manier wist paars-wit gaandeweg het hart te winnen van de Portugees en zijn entourage. 

In januari zag Anderlecht hoe Christian Kouamé naar de Africa Cup trok. Paars-wit overwoog een extra aanvaller en kwam uit bij Fabio Silva. Wolverhampton wilde hem toen niet laten gaan, maar in de maanden die volgden hield Anderlecht het vuurtje warm. Paars-wit wist immers dat het in de zomer opnieuw de transfermarkt zou opmoeten voor vervangers voor Kouamé en Joshua Zirkzee.

Anderlecht blijft in contact met Silva, zijn vader en zijn manager. Met Nmecha en Zirkzee als referenties weet Anderlecht hen te overtuigen een goed omgeving te zijn voor jonge, veelbelovende spitsen. In april nodigt Anderlecht Silva en zijn entourage uit. In Neerpede stelt paars-wit hun project voor en Silva is erbij wanneer Anderlecht de bekerfinale speelt. De clan-Silva raakt overtuigd: Anderlecht is de ideale omgeving indien de jonge spits bij Wolves niet meer aan spelen toekomt.

Tijdens het tussenseizoen raakt Wolverhamton overtuigd dat een uitleenbeurt de beste optie is voor hun jonge spits. De fysiek veeleisende Belgische competitie en het feit dat Anderlecht Silva's loon overneemt, trekken Wolves over de streep. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.