Anderlecht-fans aangevallen in Bern

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2022, 15:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Aan de vooravond van de Europese wedstrijd tegen Young Boys werd gisteren omstreeks 23 uur een groep Anderlecht-supporters aangevallen in Bern. Het gaat om dertig à veertig fans die rustig iets zaten te drinken in een lokaal café.

"Een groep van dertig tot veertig Belgische fans zat op ons terras rustig iets te drinken", vertelt Samuel Güven, de uitbater van het café, in de lokale media. "Plotseling brak de hel los en werden ze aangevallen."

Bij de aanvallers waren sommigen gemaskerd en gehuld in de geelzwarte clubkleuren van Young Boys. "Ze braken alles af en vielen lukraak mensen aan, zelfs mijn personeel en Anderlecht-fans die naar binnen vluchtten. Tafels, stoelen, glazen: het is allemaal stuk. Ik schat dat de schade 10.000 tot 15.000 Zwitserse Frank bedraagt (1 Zwitserse frank is 1,03 euro, red.)."

Young Boys Bern is op de hoogte van het incident. "We hebben al contact erover gehad met de autoriteiten, politie en medewerkers van Anderlecht", klinkt het in een reactie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.