Van Crombrugge: "Erg belangrijk voor Anderlecht"

VRIJDAG, 26 AUGUSTUS 2022, 08:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met enkele cruciale reddingen had Hendrik Van Crombrugge in zijn honderdste match een groot aandeel in de kwalificaties voor de poules van de Conference League. "Ik ben heel blij", vertelde hij na afloop bij Sporza. "Het was een mooie Europese avond. Alles zat erin."

"Voor ik thuis vertrok, zei ik het nog: 'Ik hoop dat deze honderdste wedstijd iets van symboliek krijgt en een positieve ervaring wordt'. Ik ben dus heel blij dat we de Europese kwalificatie binnen hebben. Het was een mooie Europese avond. Alles zat erin: emotie, intensiteit, animo en gelukkig voor ons een happy end."

"Young Boys is een goede ploeg. Heel compleet en fysiek heel sterk. Ook technisch onderlegd met enkele leuke spelers. Vorig jaar speelden ze in de Champions League. Daar zit wel kwaliteit. Na de heenwedstrijd waren we gewaarschuwd. Ik denk dat we in de eerste helft te weinig gevoetbald hebben, maar dat hebben we na de rust veel beter gedaan."

"Goed voor uitstraling Belgisch voetbal"

In de slotseconden pakte Van Crombrugge nog uit met een cruciale redding. "Een vrije trap die afwijkt op de muur, dat is de horror voor elke keeper. Dan ben ik blij dat ik toch nog een reflex had om die bal met een of ander lichaamsdeel eruit te halen en dat de rebound naast gaat. Zo'n redding geeft mentaal energie voor de strafschoppenreeks."

"Op de persconferentie gisteren wilde ik de druk wat afhouden, maar we moeten het belang niet minimaliseren. Deze kwalificatie is erg belangrijk voor Anderlecht. Financieel, maar ook voor de uitstraling van Anderlecht en het Belgische voetbal. Als je stappen wil zetten, dan moet je bepaalde doelstellingen behalen. Dit was er één. Dit is weer een extra springplank naar de toekomst toe."

Op het einde speelde Anderlecht met heel wat jonkies. "Ik ben hier nu vier jaar en ben niet anders gewoon", lachte Van Crombrugge. "Chapeau voor hen, ook voor de invallers. Ik denkdat het ook een goede keuze was. Die jongens zijn dynamisch en lichtvoetig. Zij konden iets forceren tegen de stugge, wat vermoeide Zwitsers."

"Geen figurant zijn in de poules"

Meer dan een vuistje dat de lucht in ging toonde Van Crombrugge niet toen hij die strafschop redde. "Vinnie (Kompany, red.) zei dat hij in het voetbal niemand kent die koeler is dan ik. Vanbinnen ben ik enorm blij, maar naar buiten toe probeer ik een rustpunt te zijn voor iedereen."

"Je gaat niet meedoen om figurant te zijn. Vorig jaar werd er wat neergekeken op de Conference League, behalve op het einde. Maar als je ziet welke ploegen eraan deelnemen, is het een volwaardige Europese competitie. Ik merk ook wel de Conference League intussen hoger wordt ingeschat. Wij gaan proberen de best mogelijke versie van onszelf te zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.