Sadiki: "Die strafschop? Ik heb wel zelfvertrouwen"

VRIJDAG, 26 AUGUSTUS 2022, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Even complexloos als dat hij speelt, zette Noah Sadiki zijn strafschop om in de penaltyreeks. Voor de nog maar 17-jarige youngster leek wel business as usual. Ook na afloop voor de microfoon van Sporza was hij zijn koele zelve. "Nu ga ik gewoon slapen. Morgen zal ik die penalty nog wel eens bekijken."

"Mijn hartslag is al wat gedaald", lachte Sadiki. "Het kon alle kanten op, maar ik ben blij dat het onze kant is opgegaan. Ik zal niet zeggen dat we geluk gehad hebben, want we hebben hard gewerkt voor deze momenten. Daarvoor zijn we nu beloond. Young Boys is een sterk team met veel individueel talent. Veel goede spelers en sterk in de duels."

"De coach vroeg wie wilde trappen en ik stak mijn hand op. Ik heb wel het nodige zelfvertrouwen en train er uit mezelf ook veel op. Je weet immers nooit of er belangrijke momenten komen. Ik zou niet zeggen dat ik een specialist ben, maar zelfvertrouwen heb ik wel. Waaraan ik dacht op weg naar de stip? Ik wilde iedereen hier in het stadion veel plezier bezorgen en hem binnen trappen."

Deze overwinning is er één van de jeugd. Paars-wit speelde met heel wat jonge gasten. "Het is mooi dat er veel jongens van Neerpede op het veld staan. We zijn samen opgegroeid. Het is leuk om dan samen te spelen op zo'n hoog niveau. Voor die grote momenten werk je. Volgend jaar misschien nog een stapje hoger."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.