Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

ZONDAG, 28 AUGUSTUS 2022, 06:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na het Europese deliruim van donderdag wacht Anderlecht vandaag een zware dobber in de vaderlandse competitie. Om 18.30 uur speelt paars-wit op bezoek bij vice-kampioen Union. Die hebben vast nog een eitje te pellen met hun vorige coach Felice Mazzu.

Het lijkt erop dat alle spelers de lange Europese avond goed verteerd hebben. Iedereen die we verwachten, zit in de selectie voor de partij van straks. Het is afwachten of bepaalde jongens toch wat kwaaltjes of vermoeidheid hebben overgehouden aan de wedstrijd tegen Young Boys en rust krijgen. Of dat bepaalde jongens, denk aan de sterk ingevallen Esposito, zich in de basis hebben gespeeld.

Union is de competitie gestart met 7 op 12. Twee weken geleden won het met 2-1 tegen Kortrijk. Vorig weekend speelden ze niet omdat tegenstander Antwerp Europees aan de bak moest deze week.

Vorig seizoen verloor Anderlecht vier keer tegen de Brusselse buren. Benieuwd of paars-wit vandaag voor het eerst van hen kan winnen sinds hun terugkeer in eerste klasse.

Aftrap: 18u30
Stadion: Dudenpark
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

: : : UNION : : :

Mogelijke opstelling: Moris, Kandouss, Burgess, Van der Heyden, Nieuwkoop, Lynen, Amani, Teuma, Lapoussin, Vanzeir, Boniface
Invallers: Pirard, Imbrechts, Boone, Sykes, François, Rodriguez, El Azzouzi, Puertas, Eckert Ayensa, Adingra

Geblesseerd: Machida, Nilsson
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Delcroix, Murillo, Kana, Ashimeru, Verschaeren, Amuzu, Refaelov, Silva
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Sardella, Sadiki, Ishaq, Angulo, Olsson, Arnstad, Esposito, Raman, Stroeykens

Geblesseerd: Trebel
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2021-2022: 3-1
2021-2022: 1-0
1972-1973: 1-0
1971-1972: 0-2
1970-1971: 1-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 40%
Verlies: 60%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 50%
Verlies: 33.33%
Gelijk: 16.67%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.