Mazzu: "Goed analyseren wat er misging"

MAANDAG, 29 AUGUSTUS 2022, 09:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de euforie van donderdag staat Anderlecht weer met beide voeten op de grond. Coach Felice Mazzu zag dat het niet goed was, wat zijn ploeg tegen Union op de mag legde. "We moeten goed nadenken over de eerste helft en analyseren wat er misging. Het ontbrak aan intensiteit in de duels, concentratie en steun naar elkaar."

"We misten onze eerste helft volledig", was Mazzu streng maar eerlijk in zijn analyse. "Het eerste doelpunt boden we op een schoteltje aan. We verliezen de bal op een domme manier. We hadden nog veel tijd om dat recht te zetten, maar deden dat niet. We waren te lief in de duels. Zo slikten we ook dat tweede doelpunt."

"Die eerste helft leidde ons naar een match waarin we risico's moesten nemen. In de tweede helft speelden we beter creëerden we meer kansen dan Union, ondanks onze wedstrijd donderdag. De tweede helft speelden we grotendeels op de helft van Union. Onze keeper moest een of twee keer goed redden, maar ik denk dat we positief mogen zijn over wat we toen lieten zien."

"We moeten goed nadenken over de eerste helft en analyseren wat er misging. Het ontbrak aan intensiteit in de duels, concentratie en steun naar elkaar. We weten dat we veel jonge spelers hebben die goed kunnen voetballen, maar we moeten ze nog beter maken inzake intensiteit en duels."

Aan de rust voerde Mazzu drie willels door. "Maar dat was geen straf voor de jongens in kwestie. We moesten iets anders proberen dan voor de pauze met andere spelers. Neen, Hoedt (vervangen na 73 minuten, red.) was niet tevreden, net als de anderen die vervangen werden. Dat zijn dingen die gebeuren. Ik zal dit met hem bespreken."

De transfermarkt is nog een week open. Zal Anderlecht zich nog versterken, wilde een aanwezige journalist weten. "Na onze wedstrijd van donderdag was iedereen tevreden. Na een nederlaag gaan we de groep niet in vraag stellen", aldus Mazzu.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.