Zorgt Diawara voor power op het middenveld?

DINSDAG, 30 AUGUSTUS 2022, 09:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws is Anderlecht dan toch op zoek naar versterking voor de zes-positie en is het uitgekomen bij Amadou Diawara van AS Roma. Diawara is een 25-jarige Guineër met al heel wat ervaring, maar die nu op een zijspoor zit bij de club van José Mourinho.

Het dossier van Diawara is slechts één van de opties die op tafel liggen, benadrukt Het Laatste Nieuws. 

Diawara kwam in januari 2015 vanuit Guinée naar Italië. Bij derdeklasser San Marino maakte hij meteen zo'n indruk dat Bologna hem overnam. Bij Bologna werd hij meteen vaste waarde en na één seizoen in de Serie A betaalde Napoli 14 miljoen euro. Drie jaar lang zou hij een ploegmaat zijn van Dries Mertens, maar hij was veelal invaller. 

In de zomer van 2019 legde AS Roma 21 miljoen euro op tafel om de middenvelder naar de hoofdstad te halen. In zijn eerste seizoen verzamelde hij 19 basisplaatsen in de Serie A, maar nadien ging het bergaf. Vorig seizoen speelde hij nog maar 169 minuten in de competitie en 138 in de Europa League.

Ondanks een contract tot 2024 wil AS Roma hem verkopen. In de winter sprong een transfer naar Valencia af. In Italië wordt hij dezer dagen ook gelinkt aan Torino en Lecce. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.