Sterk Anderlecht wint ruim van AA Gent

DONDERDAG, 12 APRIL 2012, 09:10 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft tegen AA Gent zijn eerste zege van de play-offs geboekt. 1-4 werd het in de Arteveldestad. Met enkele nieuwe namen in het elftal toonde het veel strijdkracht en kreeg Mbokani vooraan eindelijk de nodige steun.


Jacobs verraste door Deschacht en Jovanovic op de bank te laten ten voordele van Lukaku en Kanu. Kabangu begon op rechts als vervanger van de geschorste Gillet. Deze keuzes pakten goed uit, al was de eerste kans van de partij voor AA Gent. Mboyo trapte echter op de buitenkant van de paal. Niet veel later slingerde Kabangu zich vlot voorbij zijn verdediger, maar Mbokani kopte de prima voorzet net naast.

Op het half uur was het dan toch raak. Mbokani zette zijn landgenoot Kabangu alleen voor doel en de Congolees legde de bal rustig in de verste hoek. Amper vijf minuten later speelde Kljestan mooi diep op Suarez. De Argentijn vergat even zijn knieblessure en krulde de bal mooi in doel. Op dat moment had Gent al zijn twee centrale verdedigers moeten wisselen met een blessure. Mbokani zag op slag van rust de 0-3 op de paal belanden.

Gent kwam na de pauze furieus uit de kleedkamer en claimde al na enkele seconden een strafschop toen Ljubijankic over het been van Proto dook. Hoewel Anderlecht even sterretjes zag, trok het op het uur het laken helemaal naar zich toe. Voorzet van Suarez en Kanu kopt de 0-3 over Padt in doel. Voor de Braziliaan de beloning van een goede partij. Meteen na het doelpunt mocht Suarez gaan rusten en kwam Jovanovic in zijn plaats.

Twintig minuten voor tijd kon Gent eindelijk tegen scoren. Wasilewski kreeg een voorzet tegen de arm geschoten in de zestien en Mboyo trapte de elfmeter strak door het midden voorbij Proto. In de slotfase zette Mbokani de kroon op het werk met een vierde Anderlecht-doelpunt. Mbenza pikte de bal op na een corner en stuurde Kabangu diep. Die bediende met een knappe diagnole bal Jovanovic. De Serviër kapte zijn verdediger uit, zette voor tot bij Mbokani en die kon niet meer missen. Eindstand: 1-4.

Na de mindere matchen tegen Kortrijk en Standard heeft Anderlecht op Gent geantwoord met de voeten. De invallers Lukaku, Kanu en vooral Kabangu lieten mooie dingen zien. Benieuwd of ze zaterdag tegen Genk opnieuw in de basis staan.

Score: 1-4
Goal(s): 30' Kabangu 0-1, 35' Suarez 0-2, 62' Kanu 0-3, 73' Mboyo 1-3 (pen), 93' Mbokani 1-4

AA Gent:Padt, Rafinha, Melli (24' Wallace), Arzo (36' Baric), Mareval, Diskerud (76' Conte), Smolders, N'Diaye, Mboyo, Ljubijankic, Coulibaly

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Juhasz (69' Odoi), Kouyate, Lukaku, Biglia, Kljestan, Suarez (65' Jovanovic), Kanu (81' Mbenza), Kabangu, Mbokani

Geel: 14' Kljestan, 24' Mbokani, 47' Wallace, 51' Maréval, 64' Baric, 90+2' Mbenza
Rood: Geen

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Jules Otten-stadionanderlecht-online forum