"Ervaring nodig om onze jongeren te omkaderen"

WOENSDAG, 31 AUGUSTUS 2022, 20:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Amadou Diawara realiseerde Anderlecht vandaag een straffe transfer. Zowel Felice Mazzu als Peter Verbeke zijn verheugd dat de Guinese middenvelder voor Anderlecht kiest. "Amadou deed zelf ook heel wat inspanningen om deze transfer mogelijk te maken", benadrukt Verbeke.

Diawara verdiende bij AS Roma naar verluid zo'n 4 miljoen euro per jaar. Een bedrag dat Anderlecht hem uiteraard niet kan bieden. Toch koos hij voor een Belgisch avontuur. "Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht de ideale stap is in mijn carrière", vertelt Diawara op rsca.be. "In de Serie A heb ik veel geleerd, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil mijn ervaring delen en ben erop gebrand me te bewijzen."

Verbeke: "Amadou is erg gedreven om zich te tonen"

"Door het uitvallen van Adrien Trebel verloren we een pak ervaring die nodig is om onze vele jonge spelers te omkaderen. Daarnaast wilden we ook nog wat extra power toevoegen aan onze kern", verklaart CEO Verbeke de transfer van Diawara. "We zijn van ervan overtuigd dat Amadou ons hierbij kan helpen."

"Amadou is zeer gedreven om zich terug te tonen na een moeilijk seizoen bij AS Roma. Hij deed zelf ook heel wat inspanningen om deze transfer mogelijk te maken. Zijn uitstekende mentaliteit moet hem in staat stellen om zijn beste niveau terug te vinden."

Mazzu: "We misten spierkracht en intensiteit"

Coach Felice Mazzu kent Diawara al lang. Op zijn persbabbel vanmiddag vertelde hij dat hij Diawara enkele jaren geleden al analyseerde toen die nog bij Napoli speelde en Mazzu coach was bij Genk. "We speelden toen tegen elkaar in de Champions League", aldus Mazzu. "Nu heb ik hem met mijn staf opnieuw onder de loep genomen en hij heeft het profiel dat we zoeken."

Wat dat profiel is, weet Mazzu maar al te goed. "Tegen Union misten we spierkracht en intensiteit, dat kan Diawara brengen. Dat hij vorig seizoen amper speelde? Dramatisch zou ik dat niet noemen, maar we gaan hem wel voorzichtig brengen. Diawara is wel een speler met een goede fysiek. Hij zal snel in het goede ritme zitten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.