Officieel: Vertonghen is 'back in Belgium'

VRIJDAG, 2 SEPTEMBER 2022, 13:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het langverwachte nieuws is er: Jan Vertonghen heeft een contract voor twee jaar getekend bij Anderlecht. De Belgische recordinternational (139 interlands) krijgt rugnummer 14. "In het verleden waren er al contacten, maar plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar", zegt Vertonghen in een eerste reactie.

"Ik volg het project van de club al langer en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring deze groep iets kan bijbrengen", aldus Vertonghen. "Dit is gewoon de juiste stap in mijn carrière en ik kijk er enorm naar uit om mijn eerste wedstrijd in het Lotto Park te spelen."

CEO Peter Verbeke is verheugd dat een grote speler als Vertonghen voor het project van Anderlecht kiest. "Jan is zeer gemotiveerd om de volgende twee seizoenen alles te geven voor deze club. Hij heeft concrete doelen voor ogen met RSCA. Met zijn winnaarsmentaliteit, ervaring en uiteraard zijn kwaliteiten is hij een grote aanwinst voor deze kern.”

Voor Vertonghen is het de eerste keer dat hij in de Belgische hoogste klasse zal spelen. Hij verliet ons land als 14-jarige om bij Ajax aan de slag te gaan. Daarna volgden vele mooie jaren bij Tottenham. De voorbije twee seizoenen was Vertonghen een vaste waarde bij Benfica. Zo speelde hij vorig seizoen nog tien duels in de Champions League.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.