U23: Leuke Brusselse derby eindigt op 2-2

VRIJDAG, 2 SEPTEMBER 2022, 20:10 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN - 1B De U23 van Anderlecht heeft vrijdagavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van RWDM. Duranville en Michez scoorden voor paars-wit.

Halverwege stond het 0-1 voor Anderlecht. Net als tegen Lommel lag Duranville met balverlies eerst aan de basis van een grote kans voor de tegenstander, maar op slag van rust maakte hij op knap aangeven van nieuwkomer N'Diaye een heerlijke goal. Het was zijn eerste goal in het profvoetbal.

Tien minuten voor tijd verdubbelde Michez de voorsprong, nadat hij de bal zelf recupereerde rond de Molenbeekse zestien. Meteen nadien stond het 1-2. In de slotfase werd de gelijkmaker eerst nog afgekeurd, maar in de blessuretijd viel de 2-2 toch nog.  De paars-witte Futures blijven zo wel ongeslagen in de CPL.

Score: 2-2
Doelpunten: 43' Duranville (0-1), 83' Michez (0-2), 87' Vorogovskiy (1-2), 90+3' O'Brien (2-2)

RWDM:Defourny, Sankhon (84' O'Brien), Kurdic (46' Ephistion), Ruyssen, Le Joncour, Vorogovskiy, Botella (75' Diallo), Smeets (62' Ferraro), Gécé (63' Barreto), Hazard, Biron
Anderlecht: Verbruggen, Butera, Lissens, N'Diaye (75' Masscho), Angulo (82' Takidine), Hubert, Leoni, Ait El Hadj (46' De Wilde), Duranville (63' Michez), Stassin, Agyei (82' Ferrara)

Gele kaarten:2' Kurdic, 72' Hazard, 90+2' Stassin, 90+2' Ruyssen