Nieuws met tag "1B"


 27-11-2022 

RSCA Futures de boot in tegen Beerschot

RSCA Futures de boot in tegen Beerschot

Beerschot is met 1-2 komen winnen bij de RSCA Futures dat wel op voorsprong klom via topschutter Stassin. Voor de rust kwam Beerschot nog op gelijke hoogte en iets voor het uur maakte Thorisson de 1-2 waardoor de Antwerpenaars voorlopig aan de leiding staan in de Challenger Pro League. Lees verder » 22-11-2022 

Drie keer naar RSCA Futures aan voordeelprijs

Drie keer naar RSCA Futures aan voordeelprijs

Wil je tijdens het WK voetbal toch je tweewekelijkse wedstrijd van Anderlecht meepikken? Kom naar naar de RSCA Futures. Tijdens het WK spelen zij drie keer in het Lotto Park. Anderlecht verkoopt een mini-abonnement voor deze drie partijen aan de voordeelprijs van 30 euro. Lees verder » 21-11-2022 

"Anderlecht-DNA koppelen aan resultaten"

Doelman Rik Vercauteren stond tegen Dender voor de tweede keer op rij tussen de palen. "Het is jammer dat we opnieuw niet winnen", vertelde hij na de wedstrijd. "We spelen mooi voetbal volgens het DNA van de club, maar moeten dat ook koppelen aan resultaten." Lees verder » 15-11-2022 

Fredberg: "Ik kom voor lange termijn"

Fredberg:

Jesper Fredberg sprak vanmiddag uitgebreid met de pers. Hij had het onder meer over zijn voetbalvisie en waar hij met Anderlecht naartoe wil. "Voor mij is het een succes wanneer iedereen aan de manier van spelen kan zien 'dat is Anderlecht'. Zelfs al hebben we ons truitje niet aan", zo vertelde Fredberg. Lees verder »


"Veldman wordt ooit onze hoofdcoach, maar nu nog niet"

Tijdens de persvoorstelling van Jesper Fredberg sprak voorzitter Wouter Vandenhaute ook over de positie van Robin Veldman. "Wij zien in hem een moderne Jean Dockx", aldus Vandenhaute. "De komende jaren moet hij de continuïteit tussen het A-elftal, de Futures en de academy garanderen." Lees verder »


Gillet blijft coach RSCA Futures

Gillet blijft coach RSCA Futures

Robin Veldman keert dus niet terug naar de RSCA Futures, maar zal betrokken blijven bij de A-ploeg. Dat betekent dat Guillaume Gillet nu definitief de hoofdcoach van de RSCA Futures wordt.  Lees verder »


Veldman niet langer T1

Veldman niet langer T1

Robin Veldman zal niet langer aanblijven als hoofdcoach van Anderlecht. Dat werd gisteren beslist tijdens een gesprek tussen voorzitter Wouter Vandenhaute en de nieuwe sportieve baas Jesper Fredberg. Veldman wil op dit moment assistent blijven. Lees verder » 13-11-2022 

Veldman: "Terug Futures leiden? Zal ik met veel plezier doen"

Veldman:

Zit Robin Veldman zijn avontuur als hoofdcoach van Anderlecht erop? Deze vraag kreeg hij uiteraard na de partij tegen Racing Genk. Volgens Veldman zijn er nog geen concrete gesprekken over zijn persoonlijke toekomst gepland. "Wel over wat het beste is voor Anderlecht. Dan zal mijn positie ook wel aan bod komen." Lees verder » 12-11-2022 

Video: Duranville tovert tegen Club NXT

Video: Duranville tovert tegen Club NXT

Julien Duranville speelde gisteren met de RSCA Futures tegen Club NXT. Tijdens de wedstrijd haalde hij enkele keren de trukkendoos boven en pakte hij uit met enkele erg fraaie dribbels. Bekijk hieronder de beelden. Lees verder » 10-11-2022 

"Belangrijk dat Stassin elke week speelt"

Geen Lucas Stassin meer in de selectie van de A-kern de laatste wedstrijden. Een bewuste keuze, aldus coach Robin Veldman. De Nederlander laat Stassin trainen met de A-ploeg, maar wedstrijden spelen met de RSCA Futures. "Een spits op zijn leeftijd moet groeien door wedstrijden te spelen." Lees verder » 09-11-2022 

RSCA Futures winnen oefenduel tegen MVV

RSCA Futures winnen oefenduel tegen MVV

De RSCA Futurs speelden vanmiddag een oefenduel tegen MVV, de nummer twee in de Nederlandse tweede klasse. Paars-wit won met 0-1. Ilias Takidine (foto) scoorde na een sterke actie van Enock Agyei op de rechterflank. Ook Sebastiano Esposito speelde mee. Lees verder » 07-11-2022 

Angulo: "Het WK zou een droom zijn"

Angulo:

Na enkele weken blessureleed maakte Nilson Angulo vrijdag zijn wederoptreden bij de RSCA Futures. "Een blessure aan de adductoren, opgelopen tijdens de training bij Anderlecht", verduidelijkt de Ecuadoriaan in Het Nieuwsblad.  Lees verder » 04-11-2022 

Angulo opnieuw fit en straks met RSCA Futures

Angulo opnieuw fit en straks met RSCA Futures

Na ruim een maand blessureleed maakt Nilson Angulo vanavond zijn wederoptreden bij de RSCA Futures. Sinds 27 september, tijdens een interland met Ecuador tegen Japan, speelde Angulo niet meer. Voor de partij van straks tegen Standard II zit hij opnieuw in de kern. Lees verder »


 31-10-2022 

Flankvoorzetten leiden al te vaak tot tegengoals

Flankvoorzetten leiden al te vaak tot tegengoals

Van de laatste tien doelpunten die Anderlecht incasseerde, vielen er maar liefst negen na een stilstaande fase of een voorzet vanop de flank. Dat stelt Het Laatste Nieuws vandaag vast. "Dat moeten we goed analyseren", zegt coach Veldman. "Ik ga de jongens er zeker over aanspreken." Lees verder »


 29-10-2022 

Selectie: Debast en Delcroix weer fit

Selectie: Debast en Delcroix weer fit

Anderlecht heeft een selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de partij van morgen tegen Eupen. In vergelijking met donderdag keren Zeno Debast en Hannes Delcroix terug uit blessure. Naast de geschorste Arnstad vallen nog vier andere spelers uit de boot. Lees verder »


Leoni wordt gespaard voor A-elftal

Leoni wordt gespaard voor A-elftal

Krijgen we morgen (eindelijk) het debuut van Théo Leoni voor het eerste elftal? Het zou wel eens kunnen, want de aanvoerder van de RSCA Futures is er vanavond niet bij op Beerschot. Hij zit wel in de kern voor de partij van de A-ploeg morgen. Profiteert hij van de schorsing van Kristian Arnstad? Lees verder »


 24-10-2022 

Boeckx wordt T2 bij A-ploeg

Boeckx wordt T2 bij A-ploeg

Het lijkt erop dat de coaching teams van de A-ploeg en de RSCA Futures van rol wisselen. Op een persconferentie vanmiddag vertelde voorzitter Wouter Vandenhaute dat naast Guillaume Gillet ook Samba Diawara naar de U23 gaat. Frank Boeckx (foto) volgt Robin Veldman naar de A-ploeg. Lees verder »


 23-10-2022 

Wordt Mazzu slachtoffer nummer drie van het weekend

Wordt Mazzu slachtoffer nummer drie van het weekend

Edward Still werd gisteren bedankt voor bewezen diensten bij Charleroi, vandaag mocht Bernd Storck zijn biezen pakken bij Eupen. Het zou niet verwonderlijk zijn dat Felice Mazzu vandaag of morgen dezelfde boodschap krijgt van RSC Anderlecht. Robin Veldman en Hernan Losada worden al genoemd als opvolger.  Lees verder »


 22-10-2022 

Tweede verlies op rij voor RSCA Futures

Tweede verlies op rij voor RSCA Futures

De hekkensluiter ligt hen niet. Voor het tweede weekend op rij hebben de RSCA Futures verloren van de laatste in de stand. Tegen Dender verloren de U23 van Anderlecht vanavond met 0-2. Anderlecht staat nu op een gedeelde derde plaats. Lees verder »


 20-10-2022 

RSCA Futures spelen vier keer in het Lotto Park

RSCA Futures spelen vier keer in het Lotto Park

RSC Anderlecht heeft het thuisprogramma van de RSCA Futures gepubliceerd, en met uitzondering van de Clasico zijn alle wedstrijden gepland in het Lotto Park. De toegang is gratis voor abonnees, maar Anderlecht biedt ook de mogelijkheid aan jongeren onder 23 jaar om het hele seizoen gratis de wedstrijden van RSCA Futures bij te wonen. Lees verder »


 19-10-2022 

Marktwaarde N'Diaye al verviervoudigd

Marktwaarde N'Diaye al verviervoudigd

Peter Verbeke gaf eerder al toe dat het de bedoeling was om Sergio Gomez te houden en Francis Amuzu te verkopen. Het lot besliste anders en RSC Anderlecht haalde Moussa N'Diaye om het vertrek van Gomez met de tijd op te vangen. Alleen is die tijd nu al gekomen en zag het de marktwaarde verviervoudigen.  Lees verder »


 16-10-2022 

 11-10-2022 

 09-10-2022 

Stroeykens: "Dit is wat we nodig hadden"

Stroeykens:

Met twee doelpunten na zijn invalbeurt zorgde Mario Stroeykens vanmiddag op KV Mechelen voor de ommekeer. De 18-jarige matchwinnaar mocht na afloop zijn verhaal doen aan de pers. "De ontlading na de wedstrijd was groot", zo vertelde hij. Lees verder »


 08-10-2022 

RSCA Futures alleen leider na verlies Beerschot

RSCA Futures alleen leider na verlies Beerschot

De RSCA Futures zullen na deze speeldag alleen aan de leiding staan in 1B. Beerschot, met wie ze na vorig weekend de leiding deelde, verloor vanavond met 2-0 bij RWDM. Beveren volgt nu op één punt. Lierse kan morgen naast Beerschot komen als het wint van SL16 FC, de U23 van Standard. Lees verder »


RSCA Futures zetten Virton makkelijk opzij

RSCA Futures zetten Virton makkelijk opzij

De RSCA Futures blijven het erg goed doen in de Challenger Pro League. Deze maal versloeg de ploeg van Veldman Virton met 3-1. Sardella scoorde twee keer. De Futures komen aan de leiding in de stand, maar Beerschot speelt morgen nog. Lees verder »


 07-10-2022 

Selectie: Stroeykens straks bij RSCA Futures

Selectie: Stroeykens straks bij RSCA Futures

De RSCA Futures nemen het vanavond thuis op tegen Virton. Bij de achttien spelers die Robin Veldman in zijn selectie opnam, zit ook Mario Stroeykens. De 18-jarige aanvallende middenvelder speelde dit seizoen nog niet voor de RSCA Futures, maar komt bij de A-ploeg de laatste weken minder aan de bak. Lees verder »


 06-10-2022 

"Individueel en als ploeg worden we sterker"

Met de leidersplaats in 1B gaat het de RSCA Futures voor de wind. Ancien David Hubert aanschouwt met plezier hoe de jonge garde stappen vooruit zet. "De vraag of we zouden opkunnen tegen de gerodeerde profteams is intussen beantwoord", zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad. Lees verder »


 05-10-2022 

Selectie: Met Stassin en N'Diaye

Selectie: Met Stassin en N'Diaye

Voor de Europese confrontatie met West Ham van morgenavond heeft Felice Mazzu twee jongeren geselecteerd. Lucas Stassin scoort vlot bij de Futures en ook Moussa N'Diaye, die overkwam van Barcelona B, zit in de kern. Raman lijkt hersteld van zijn ziekte. Lees verder »


 02-10-2022 

Stassin schiet RSCA Futures naar leidersplaats (video)

Stassin schiet RSCA Futures naar leidersplaats (video)

Het zijn de RSCA Futures die dezer dagen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de Anderlecht-fan. De U23 van paars-wit wonnen vanavond met 1-3 bij hun leeftijdsgenoten van Standard. Lucas Stassin (foto) scoorde twee keer. De RSCA Futures komen zo naast Beerschot aan de leiding in 1B. Lees verder »


 27-09-2022 

Croky Cup: Anderlecht moet naar Lierse

Croky Cup: Anderlecht moet naar Lierse

Er is zonet geloot voor de zestiende finales van de Croky Cup en Anderlecht zal zijn eerste opdracht zeker niet mogen onderschatten. Het moet namelijk naar Lierse (Challenger Pro League). Een interessant gegeven is dat de RSCA Futures onlangs met 2-3 gingen winnen in Lierse. Benieuwd of de A-ploeg daar ook tot in staat is momenteel. De match wordt gespeeld op 8, 9 of 10 november Lees verder »


 16-09-2022 

 10-09-2022 

 05-09-2022 

 29-08-2022