Hoedt: "Hadden iemand als Vertonghen nodig"

ZONDAG, 4 SEPTEMBER 2022, 22:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wesley Hoedt kreeg de voorbije week wat kritiek te slikken en kwam vanmiddag dus gemotiveerd aan de aftrap. "Er wordt van alles gezegd en geschreven, maar niemand weet dat ik al twee matchen speelde met een kuitspier die vijf centimeter langer was dan de andere", aldus de Nederlander na de match tegen OH Leuven.

Dat Hoedt ondanks het fysieke ongemak bleef spelen, kwam mede doordat de spoeling achterin dun was. Hij was de enige verdediger met al wat ervaring op de teller. Dat is na de komst van Jan Vertonghen anders. Hoedt is blij dat Vertonghen nu zijn ploegmaat is.

"Zo iemand hadden we nodig, denk ik. Als Vertonghen zijn mond opendoet, dan luistert iedereen. Voor dit jonge elftal is dat zeer welkom", aldus Hoedt, die ervan overtuigd is dat hij en Vertonghen perfect kunnen samenspelen. "Dat zag je toch vandaag? Jan ging aan de zijkant spelen, maar dat kan ik ook en Hannes ook. Er komen heel veel wedstrijden aan. We zullen iedereen nodig hebben."

Hoedt uitte ook nog zijn ontgoocheling over het resultaat van vanmiddag. "Ik kan er niet mee leven, maar wil wel de vechtlust van het team prijzen. Nu moeten we goed samen blijven, dan geraken we wel uit deze moeilijke periode."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.