Delcroix lijkt slachtoffer te worden van komst Vertonghen

ZONDAG, 4 SEPTEMBER 2022, 22:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het lijkt erop dat Hannes Delcroix het kind van de rekening wordt na de komst van Jan Vertonghen. Na de partij tegen OH Leuven vertelde Vertonghen dat hij het liefst links speelt in de driemansdefensie. Ook coach Felice Mazzu gaf dat te kennen.

Centraal in de plaats van Wesley Hoedt of links in de plaats van Delcroix? Waar gaat Jan Vertonghen postvatten? Dat wordt de hamvraag de komende weken. Op het eerste zicht lijkt Delcroix de pineut te worden.

"Links in de verdediging, zoals bij de nationale ploeg en zoals vandaag." Dat was het antwoord dat Vertonghen na de partij tegen OH Leuven gaf toen hem gevraagd werd naar zijn favoriete positie.

Coach Mazzu bevestgde dat tijdens zijn persconferentie. Hij had er ook al met Vertonghen over gepraat. "Jan vertelde dat hij zich op die positie het meest confortabel voelt. Hij kan er hoger spelen en de passing naar het centrum verzorgen", aldus Mazzu.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.