"Sadiki had rood moeten krijgen"

MAANDAG, 5 SEPTEMBER 2022, 21:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department is van oordeel van Noah Sadiki een rode kaart had moeten krijgen tegen OH Leuven. In de slotfase van het duel kwam de youngster te laat en raakte hij het scheenbeen van Mathieu Maertens. "Een rode kaart voor ernstig gemeen spel was beter geweest dan geel", zo klinkt het nu.

"Sadiki gaat met gestrekt been en de studs vooruit naar Mathieu Maertens en raakt hij het scheenbeen van de OHL-speler", omschrijft het Professional Refereeing Department de fase. 

"Met deze actie brengt hij de veiligheid van de speler in gevaar. De scheidsrechter geeft een gele kaart voor een roekeloze fout. Volgens het Professional Refereeing Department is een rode kaart voor ernstig gemeen spel een betere beslissing en wordt een VAR-Interventie gesteund."

Over de vermeende en niet gefloten strafschopfout op Sadiki eerder in de wedstrijd, waar onder meer Felice Mazzu zo ontstemd over was, doet het Professional Refereeing Department geen uitspraak.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.