"Debast is indrukwekkende speler met veel potentieel"

VRIJDAG, 16 SEPTEMBER 2022, 13:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Zeno Debast (foto) is de enige debutant in de selectie van de Rode Duivels die bondscoach Roberto Martinez vandaag bekendmaakte. Op zijn persconferentie spaarde Martinez zijn lof niet. Verder gaf Martinez aan dat hij ook Julian Duranvile volgt met het oog op het WK.

Volgens Martinez kan de selectie van Debast geen verrassing zijn. "Zijn prestaties bij de U19 waren heel erg goed en daarna heeft hij nog veel vooruitgang geboekt. In de lente sukkelde hij met een blessure waardoor hij het seizoen niet kon afmaken met Anderlecht. Daardoor kon hij ook niet met de nationale U21 spelen toen, maar achter de schermen werkte hij toen wel met de Rode Duivels (Debast mocht enkele dagen meetrainen, red.). Daar konden we hem goed observeren."

"Maar wat echt indrukwekkend is, is hij hij aan dit seizoen begonnen is", aldus Martinez. "De progressie van een speler is erg gelinkt aan de rol die ze hebben bij hun club. Zeno is een erg indrukwekkende jonge speler met een belangrijke rol bij Anderlecht. Op dat punt stop je met kijken naar leeftijd, maar kijk je naar het potentieel dat Zeno heeft. Gezien de omstandigheden is dit een zeer goede timing. Hij krijgt nu een goede kans om te tonen wat hij kan."

WK nog niet weg voor Duranville en Verschaeren

Bondscoach Martinez gaf ook nog aan dat enkele jongens die er nu niet bij zijn toch nog mogen hopen op het WK. Zo krijgt Yari Verschaeren de kans om zich te tonen bij de U21, vertelde Martinez. Ook Julian Duranville hoeft zijn WK-droom nog niet op te geven.

"Julian is een uitzonderlijk talent dat nu opgeroepen werd voor de U19. We gaan nu afwachten hoe hij het daar doet", aldus de bondscoach.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum