Debast: "Bijleren en me amuseren"

DINSDAG, 20 SEPTEMBER 2022, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zeno Debast sprak vandaag voor het eerst met de pers als Rode Duivel. De 18-jarige Anderlecht-verdediger straalt rust uit, maar keek al wel zijn ogen uit. "Of ik starstruck was? Ja, natuurlijk. Het is even aanpassen van tv naar realiteit. Zo'n Debruyne is van een enorm niveau."

Debast sprak eerst de pers toe tijdens een persconferentie, daarna volgden individuele interviews met onder meer VTM. "Ik had niet verwacht om zo vroeg al opgeroepen te worden, maar ik ben wel enorm fier", aldus de verdediger. "De kennismaking verliep vlot. In juni trainde ik al eens twee dagen mee, dus ik kende al wel wat spelers. Het was fijn om iedereen nu terug te zien en een babbel mee te doen."

Blijkbaar wilde Roberto Martinez al in maart Debast een eerste keer oproepen. "Onze contacten verlopen vrij vlot, al verlopen die meestal via de club en niet rechtstreeks met mij", zegt Debast, die wel al meermaals met Martinez sprak, ook over komende week. "Hij zij dat ik veel moest bijleren, plezier moest maken en genieten van deze week. Mijn droom is om enkele minuten te mogen spelen, maar in eerste instantie ben ik hier om te leren en me te amuseren. Al de rest is bonus. Het WK? Dat is een droom, uiteraard. Wie droomt daar niet van? Ik zou het zeer mooi vinden mocht ik mee mogen."

De Rode Duivels spelen net als Anderlecht in een driemansverdediging. "Dat is misschien wel een voordeel, maar ook bij de nationale jeugdploegen hebben we al met drie achteraan gespeeld. Ik ken het systeem dus wel. Maar dat we bij Anderlecht ook met drie vanachter spelen in ongetwijfeld een voordeel om me gemakkelijker aan te passen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum