Debast meteen basispion bij Rode Duivels?

DONDERDAG, 22 SEPTEMBER 2022, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Staat Zeno Debast bij zijn eerste selectie vanavond meteen in de basis bij de Rode Duivels? Het zou wel eens kunnen. Het Nieuwsblad zet Debast in haar verwachte elftal. Bondscoach Roberto Martinez zei achteraan iets te zullen proberen en sprak wederom vol lof over de Anderlecht-speler.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn certitudes vanavond tegen Wales. Is de vraag wie hen als derde verdediger vergezeld. Dedryck Boyata is niet helemaal fit. Jason Denayer is clubloos en enkel erbij om wat ritme op te doen. Leander Dendoncker deed het in juni prima tegen Polen, maar op basis van wat bondscoach Martinez gisteren vertelde is hij straks niet de derde man. "Ik weet dat hij het goed deed, maar hij ziet zichzelf als middenvelder", aldus Martinez.

Blijven over: Brandon Mechele, Wout Faes, Zeno Debast en eventueel Timothy Castagne. Arthur Theate is een alternatief voor Vertonghen, dus hem tellen we niet mee. Terwijl Het Laatste Nieuws Castagne rechts achteraan verwacht, gaat Het Nieuwsblad voor Debast. Castagne speelt bij de Rode Duivels veelal als wingback. 

Debast dan maar? Gisteren op zijn persconferentie sprak Martinez opnieuw in erg positieve bewoordingen over de 18-jarige verdediger. "Voor zijn leeftijd heeft hij een indrukwekkende persoonlijkheid. In de toekomst zal hij een belangrijke rol spelen bij de Rode Duivels, daar twijfel ik niet aan. Dit WK ook al? Dat zal hij op het veld moeten bewijzen."

Of Debast start, weten we vanavond om iets voor 20 uur. De wedstrijd tussen België en Wales start om 20.45 uur.anderlecht-online forum