Zirkzee: "Ik had persoonlijk akkoord met Anderlecht"

DONDERDAG, 22 SEPTEMBER 2022, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Joshua Zirkzee stond afgelopen zomer wel degelijk erg dicht bij een terugkeer naar Anderlecht. In de kranten vertelt de Nederlander vandaag dat hij een persoonlijk akkoord had met paars-wit. Toch koos hij finaal voor een Italiaans avontuur.

Zirkzee vertelt dat hij erg goede gesprekken had met zowel CEO Peter Verbeke als met de nieuwe coach Felice Mazzu. "Het was geen eenvoudige keuze. Het waren veel onrustige dagen. Maar ik wilde absoluut het avontuur in Italië aangaan", vertelt Zirkzee. "Bologna stelde een goed project voor. Elke drie matchen heb je er een topduel. De weerstand is er groter. Het was een louter sportieve keuze, geld speelde geen rol."

Zirkzee zelf had dan wel een akkoord met Anderlecht, zijn toenmalige club Bayern München niet. "De aanbieding van Bologna zal voor hen wel gunstiger geweest zijn, maar ik als ik de clubleiding zou verteld hebben dat ik naar Anderlecht wilde, zouden ze wel geluisterd hebben hoor", maakt de Nederlander zich sterk.

Op een bepaald moment werd Zirkzee ook even gelinkt aan Club Brugge, maar daar was niks van aan. "Noah Lang stuurde me wat plagerige berichtjes dat ik naar Club moest komen, maar dat was nooit concreet. Ik zei hem dat ik in België enkel voor Anderlecht wil spelen."

Dat de liefde voor Anderlecht nog steeds groot is, bewijst het feit dat Zirkzee zijn vorige ploeg nog steeds van nabij volgt. Vooral via Instagram, maar als het kan bekijkt hij de wedstrijden. "Maar dat is nog wat moeilijk nu. Als ik mijn eigen tv heb, zal het beter gaan."anderlecht-online forum