Stassin schiet RSCA Futures naar leidersplaats (video)

ZONDAG, 2 OKTOBER 2022, 22:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B Het zijn de RSCA Futures die dezer dagen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de Anderlecht-fan. De U23 van paars-wit wonnen vanavond met 1-3 bij hun leeftijdsgenoten van Standard. Lucas Stassin (foto) scoorde twee keer. De RSCA Futures komen zo naast Beerschot aan de leiding in 1B.

RSCA Futures begonnen met onder meer Anouar Ait El  Hadj en Killian Sardella in de basis. Die laatste zat vanmiddag nog 90 minuten op de bank bij het A-elftal. Op het halfuur opende de verdediger de scoren met een geweldige hakbal. Kort na de rust maakte Tapsoba gelijk met een kopbal.

Via Stassin trokken de RSCA Futures het laken toch naar zich toe. Eerst zette hij een strafschop om. Enkele minuten later scoorde hij met een mooie plaatsbal. Na zijn hattrick vlak voor de interlandpauze nu dus opnieuw twee doelpunten voor Stassin. Zijn teller staat intussen op zes treffers in zeven wedstrijden. Enkel Lierse-spits Rocha doet beter.

RSCA Futures hebben na deze zege 13 punten uit zeven wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Beerschot, maar de Ratten staan officieel wel eerste omdat het één overwinning meer telt. Komende vrijdag spelen de RSCA Futures hun volgende wedstrijd, thuis tegen Virton.

Score: 1-3
Goal(s): 30' Sardella (0-1), 47' Tapsoba (1-1), 73' Stassin (1-2, pen.), 76' Stassin (1-3)

SL16 FC:Epolo, Duplus, Nekadio (77' Diaw), Rizzo, da Silva, Ziani (65' Berberi), Banse, Kuavita (77' Diallo), Brrou, Tapsoba (61' El Fanis), Canak (78' Ghalidi)
RSCA Futures:Verbruggen, Sardella, Lissens, Butera (87' Lapage), Ishaq, Leoni, Hubert (90' Engwanda), N'Diaye, Agyei (80' Masscho), Ait El Had, Stassin (88' Monticelli)

Geel: 67' Duplus, 72' Banse, 86' Rizzo

Scheidsrechter: Jordy Vermeire
Stadion: Sclessin