"Ik moest uitstappen, anders zou die trappen"

DONDERDAG, 6 OKTOBER 2022, 22:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wesley Hoedt was na de partij tegen West Ham de kop van jut. Hij leek in de fout te gaan bij het tegendoelpunt, maar verdedigde zich na afloop voor de Sporza-microfoon. "Ik moest uitstappen, anders ging die andere schieten. Als er één uitstapt, moet een andere rugdekking geven. Dat gebeurde niet."

"Ik denk dat er meer in zat", opende Hoedt zijn interview met Sporza. "Het is pijnlijk om te verliezen, want ik denk dat we een goede wedstrijd speelden. Het was een evenwichtige wedstrijd waarin zij ook wat kansen kregen. Op het einde kregen wij een geweldige kans om een goal te maken. Die moest er gewoon in."

"Of het een verschil in kwaliteit in de beide rechthoeken is? Misschien wel. Als team wilden we een reactie tonen na de kritiek van de laatste dagen. We wilden vechten voor de clubkleuren, maar dat moet de basis zijn. Het zat er vandaag wel in. Alleen misten we dat extra vleugje om ze echt pijn te doen."

Bij het tegendoelpunt leek Hoedt in de fout te gaan door in te stappen. Waarom deed hij dat? "Ik moest wel, want anders ging die schieten", aldus Hoedt. Zo kwam Scamacca wel vrij. "We staan met drie centrale verdedigers. Als er één uitstapt, moet een andere rugdekking geven. Dat gebeurde niet."

"We weten dat het vandaag niet goed genoeg was en dat het nog vele malen beter moet", besloot de verdediger. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.