Stroeykens: "Dit is wat we nodig hadden"

ZONDAG, 9 OKTOBER 2022, 22:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met twee doelpunten na zijn invalbeurt zorgde Mario Stroeykens vanmiddag op KV Mechelen voor de ommekeer. De 18-jarige matchwinnaar mocht na afloop zijn verhaal doen aan de pers. "De ontlading na de wedstrijd was groot", zo vertelde hij.

"Dit doet heel veel deugd. Dit is een opluchting en wat we nodig hadden. Je ziet het ook aan ons: de ontlading na de wedstrijd was groot."

Voor Stroeykens zelf smaakte de overwinning extra zoet. "Enkele weken geleden had ik mezelf tot doel gesteld om mijn eerste goal te maken. Vandaag scoor ik er ineens twee. Dat maakt het nog mooier. Ik kan dit gevoel moeilijk verklaren."

"Coach wil dat we in strafschopgebied opduiken"

Bij beide doelpunten was Stroeykens goed gevolgd om te profiteren van de rebound na een poging van Fabio Silva. "De coach hamert erop om in het strafschopgebied aanwezig te zijn", aldus Stroeykens. "Als je op tijd komt en de juiste inspanning doet, kan je op de juiste plaats staan. Zowel bij het eerste als het tweede doelpunt gebeurde dat."

"Ik ben blij om de ploeg te kunnen helpen. Een goal, assist of actie: het maakte we weinig uit."

"Bij RSCA Futures om wedstrijdritme te behouden"

Vrijdag speelde Stroeyens nog een dik uur me de RSCA Futures. "We zijn goed genoeg getraind om deze inspanningen te kunnen leveren. Het was geen probleem voor mij om ook vandaag een halve wedstrijd te spelen", zo vertelde hij.

In tegenstelling tot Anouar Ait El Hadj enige tijd geleden voelde zijn selectie voor de U23 niet als een opdoffer. "Neen, helemaal niet. Vaak zien mensen dit als een stap terug, maar dat is het niet. Je moet ook wedstrijdritme blijven behouden. De staf kozen om me daar te laten spelen omdat ik enkele weken niet in actie was gekomen met de A-ploeg. Het was een goede keuze van de coach."

"Ik kan de supporters begrijpen"

De Sporza-reporter vroeg ook naar Stroeykens' mening over de protestacie van de supporters. "Of ik dat kan begrijpen? Natuurlijk. Het zijn fanatieke supporters. Als het met de club niet goed gaat, is dat moeilijk voor hen. Maar in de tweede helft hebben we hun steun heel erg gevoeld. Ze hebben ons erdoor gesleurd met hun steun. We hebben hen altijd nodig."

Hoe ervaarde Stroeykens de voorbije weken? "Crisis is misschien een groot woord, maar 4 op 18 is niet genoeg voor een club als Anderlecht. Dat beseffen we als spelers wel. De voorbije wedstrijden was het spel wel beter dan in het begin van het seizoen. Vandaag hebben we hierop verder gebouwd. Dat we vandaag gewonnen hebben, is het belangrijkste."



anderlecht-online forum