Mazzu: "Spelers toonden dat ze wilden winnen"

ZONDAG, 9 OKTOBER 2022, 22:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Felice Mazzu zal vast opgelucht geweest zijn toen hij na de partij tegen KV Mechelen de pers te woord stond. Maar of hij nu ook defintief zijn spelsysteem zal veranderen, dat wilde hij niet zeggen.

Op basis van onze tweede periode is de overwinning verdiend", aldus Mazzu. "Ik wil wijzen op de reactie van de spelers aan het einde van de eerste helft en in de tweede. Ze hebben onze catastrofale start van de wedstrijd zo rechtgezet. De spelers toonden bereidheid om te reageren na de achterstand en dat ze wilden winnen."

"Volgende positieve zaken wil ik onthouden: de wil van de spelers, een jonge speler van de club die onze eerste twee goals maakte en extra agressiviteit in de tweede helft. De spelers wilden laten zien dat we er samen nog steeds zijn en dat we samen verder willen. Niet alles was perfect, maar ik hoop dat we eerder het positieve zullen onthouden dan het negatieve. De spelers hebben bewezen dat ze het verdienen om positief met hen om te gaan."

"KV Mechelen speelde veel over de zijkanten. Door die omstandigheden besloot ik het systeem te veranderen. "Of we verdergaan met een viermansverdediging? We zullen zien, maar deze overwinning doet me alleszins nadenken.

"Spelers als Stroeykens zijn toekomst van Anderlecht"

Tot slot sprak Mazzu ook nog even over Stroeykens. "Mario is erg jong, dus ik ga niet te snel zijn met hem. Spelers als hij zijn de toekomst van Anderlecht. Hij kan in de spits spelen, maar tijdens zijn opleiding speelde hij soms ook wat lager. Na een goed begin kende hij enkele moeilijke weken. Hij tankte vertrouwen bij de U23 en heeft een geweldige mentaliteit. Ik ben blij voor hem."

"Vandaag kwam hij niet als tweede spits. Hij moest spelen in de driehoek op het middenveld en infiltreren. Dat lukt hem goed. We zitten nog steeds in het Anderlecht-project: we proberen zo snel mogelijk jonge mensen aan het spelen te krijgen die het verdienen. Ervaring is goed, maar als jonge mensen het verdienen, staan ​​ze op het veld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.