Diawara: "We moeten ons meer laten gelden"

DONDERDAG, 13 OKTOBER 2022, 17:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de slotfase van de transferperiode haalde Anderlecht met Amadou Diawara nog een grote naam in huis. Echt grote indruk maakte hij nog niet, maar de Guineër voorspelt beterschap. "Ik had heel lang niet gespeeld en miste matchritme, maar ik wilde echt graag naar Anderlecht komen."

"Ik heb er alles aan gedaan om naar Anderlecht te komen, ook al had ik andere opties", vertelt Diawara vandaag in de kranten. "Voor mij is dit de beste club om mijn carrière te herlanceren. Het Belgische voetbal is minder gemediatiseerd en minder tactisch dan het Italiaanse. Het is wel intens met veel duels. Ik besprak mijn transfer ook met Dries Mertens."

Diawara's begin bij Anderlecht was moeizaam. In zijn debuutwedstrijd tegen OHL lag hij aan de basis van een tegendoelpunt. "Dat had nooit mogen gebeuren", geeft hij toe. "Ik vroeg al tien minuten voor mijn vervanging omdat ik krampen had, maar dat mag geen excuus zijn", verwijst hij naar de lange tijd dat hij niet gespeeld had. "Mentaal was dat niet gemakkelijk, maar de coach sprak erover met mij. Hij steunde mij. Straf, want sommige coaches duwen je dan net dieper de put in."

Volgens Diawara heeft Anderlecht een jonge ploeg met goede voetballers. "Verschaeren maakte vanaf het begin indruk op mij. Een dribbelaar. Ook Arnstad. Hij vecht en verliest weinig ballen", aldus Diawara, die wel vind dat Anderlecht gerust wat agressiever mag zijn. "We mogen ons meer laten gelden, ook voor doel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.