Anderlecht-fan moet acht weken Londense cel in

ZATERDAG, 15 OKTOBER 2022, 22:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Een Anderlecht-fan is vandaag tot acht weken cel veroordeeld door een Londense rechtbank voor zijn aandeel in de onlusten tijdens en na West Ham - Anderlecht. Dat meldt de Londense politie. Twee andere fans kregen een boete en stadionverbod.

De man kreeg de celstraf voor het aanvallen van een hulpverlener. "Aanvallen op hulpverleners kunnen we niet tolereren", klinkt het in een statement dat de Londense politie vandaag uitstuurde. 

Na de wedstrijd tussen West Ham en Anderlecht raakten vier agenten gewond. Twee moesten naar het ziekenhuis: één met een gebroken pols en één met een hoofdwonde. Twee andere agenten werden door projectielen op het hoofd geraakt.

Verder kregen nog twee andere supporters een boete. Een imenad moet 120 pond betalen voor het betreden van het speelveld. Een andere moet 200 pond neertellen voor racistisch en/of religieus ongepast taalgebruik. Beide mannen kregen ook een stadionverbod van drie jaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.