Groot aandeel voor Mignolet in Brugse zege

ZONDAG, 16 OKTOBER 2022, 20:39 - TCV

WEDSTRIJDEN Een verdienstelijk Anderlecht heeft met 0-1 verloren van Club Brugge dat ook vanavond een dikke kaars mocht branden voor zijn doelman. Mignolet pakte vooral na rust uit met enkele knappe reddingen nadat Nielsen de bezoekers op voorsprong had getrapt. Voor rust had Anderlecht nagelaten om te scoren via Silva en Stassin die de paal raakte. Met de moeilijke verplaatsing naar Standard in het vooruitzicht kan Anderlecht maar best donderdagavond in Zulte Waregem de drie punten pakken.

De wedstrijd begon evenwichtig, maar na 8 minuten was Debast wel nodig om een eerste gevaar voor Brugge te verhinderen. Ongeveer tien minuten later combineerde Paars-wit aardig en kreeg Silva een grote kans, maar de Portugees liet het na om te scoren. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg opnieuw een goede kans. Stassin raakte vanuit een moeilijke positie de paal. Op het half uur werd Murillo mooi door Debast diep gestuurd, maar de Panamees vond niet de juiste voet voor doel. Anderlecht bleef de grootste wil tonen om te scoren en won vaak de duels en de tweede bal. Brugge was net voor rust ook eens gevaarlijk via een vrije trap van Nielsen vanop grote afstand. Geen goals aan de rust en dat moest vooral Anderlecht zich beklagen.

Meteen na rust leek Brugge het tempo op te drijven. Dat resulteerde in een grote kans voor Sowah bij een uitbraak, maar Van Crombrugge gaf geen krimp. Een paar minuten later brak Jutgla uit, maar Van Crombrugge haalde de plaatsbal uit doel. Op het uur was Paars-wit voor het eerst gevaarlijk na rust. Mignolet moest op zijn beurt een laag schot van Arnstad onschadelijk maken. Even later kwam Sylla tussenbeide om een grote kans voor Anderlecht te verhinderen toen hij de ietwat getelefoneerde pas van Silva voor doel onderschepte.

Maar het waren uiteindelijk de bezoekers die de score openden in minuut 69. Vanaken, die te veel tijd kreeg, vond Nielsen die was geïnfiltreerd in het strafschopgebied. De Deen liet deze open kans niet liggen. Tien minuten later verhinderde Mignolet de gelijkmaker. Hij stopte een kopbal van Hoedt die het hoogst klom op corner. Daarna reageerde de Brugse doelman erg snel op een verrassende poging van Verschaeren. Een volgende poging, nu van Refaelov, werd door Sylla afgeblokt. De tijd begon te dringen maar toch volgde er nog een grote kans voor Paars-wit via Silva. Mignolet wist in twee keer de deviatie van de spits uit doel te halen.

In de toegevoegde tijd werd Sylla nog met rood naar de kant gestuurd na een hard contact met Stroeykens, maar de score veranderde niet meer.

Met de lastige verplaatsing naar Standard volgend weekend kan Anderlecht maar best winnen in Zulte Waregem op donderdagavond. Daarvoor zal dezelfde instelling en drive nodig zijn die vanavond zeker aanwezig was.