"Goede band met spelers, maar resultaten zijn er niet"

VRIJDAG, 21 OKTOBER 2022, 09:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een blik vol ongeloof zag Felice Mazzu hoe zijn elftal in de toegevoegde tijd een nieuwe nederlaag incasseerde. Op de persconferentie na de wedstrijd kreeg hij uiteraard opnieuw de vraag of hij vreest voor zijn job. "Dat moet je aan mijn bazen vragen. Ik ga morgen (vandaag, red.) gewoon naar de club om de match van zondag voor te bereiden."

"Als je voor Anderlecht tekent, dan weet je dat je bijna alle matchen moet winnen. Doe je dat niet, an komt er druk en daar moet je mee leren leven", vertelde Mazzu na de wedstrijd. 

Dat de spelers nog achter hun coach staan, werd duidelijk toen ze na de 1-2 massaal naar hem liepen. "De band met de spelers is goed, maar we moeten ook vaststellen dat de resulaten er momenteel niet zijn. Als het bestuur iets wil beslissen, zullen ze dat wel doen."

Kansen om het af te maken

Dat het een wedstrijd was waarin veel gebeurde, zag ook Mazzu. Hij verwees naar de niet gegeven rode kaart van Derijck, de enorme regen die van het veld een zwembad maakte en de uitsluiting van Arnstad. 

"Toen we met tien vielen, beslisten we om in blok te verdedigen en hoopten we in de omschakeling nog iets te creëren. We hadden de kansen om 1-3 of 1-4 te maken. Vooral via Fabio Silva. Maar als je het killer-instinct niet hebt en een tierlantijntje verkiest boven het af te maken, dan krijg je dit."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.