Refereeing Departement: "Debast verdiende tweede geel"

ZATERDAG, 22 OKTOBER 2022, 07:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Departement bespreekt in zijn analyse van de dertiende speeldag drie fases uit de wedstrijd van Anderlecht tegen Zulte Waregem. Volgens het Refereeing Departement hadden zowel Timothy Derijck als Zeno Debast rood moeten krijgen.

De eerste fase de besproken wordt, is de fase rond de strafschop die Fabio Silva omzet. Het Refereeing Departement stelt dat het doelpunt van Silva eerst terecht werd afgekeurd voor buitenspel en dat het correct was om Anderlecht dan een strafschop te geven voor een eerdere overtreding van Derijck. Die moest echter rood krijgen voor ernstig gemeen spel.

De tweede fase die aan bod komt, is de ingetrokken rode kaart voor Debast in de toegevoegde tijd van de eerste helft. "Het Professional Refereeing Departement gaat akkoord om voor dit contact geen rode kaart te geven, maar verwacht wel een gele kaart voor de Anderlecht-speler voor een roekeloos contact met de arm", zo klinkt het. Dat zou Debast zijn tweede geel van de wedstrijd geweest zijn. Dus eigenlijk moest het aan de rust tien tegen tien zijn.

Tot slot laat het Professional Refereeing Departement zijn licht schijnen over de uitsluiting van Kristian Arnstad. "Tambedou houdt Arnstad vast en die reageert met een slag met de linkerarm in het gezicht van de Zulte Waregem-speler", zo luidt het. "De scheidsrechter besluit om een rode kaart te geven aan de Anderlecht-speler voor gewelddadig gedrag. Dit is een correcte VAR-interventie en eindbeslissing."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.