Deense technisch directeur op komst?

MAANDAG, 24 OKTOBER 2022, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De kranten schrijven vanmorgen op hun websites dat Anderlecht gespreken voert met Jesper Fredberg. De 41-jarige Fredberg is momenteel aan de slag als sportief directeur bij Viborg. Hij moet Peter Verbeke bijstaan in de sportieve leiding van de club.

Het takenpakket van Verbeke is momenteel veel te ruim. Dat hij nu even aan de kant staat met de gevolgen van een virale infectie is een teken van deze overbelasting. Fredberg zou Verbekes taken als sportief directeur overnemen. Verbeke zelf zou als CEO aanblijven. Naast Fredberg zijn er nog andere personen in beeld, maar met Fredberg sprak Anderlecht al het meest. 

Fredberg is sinds 2019 aan de slag als sportief directeur bij Viborg, de nummer vier in de Deens hoogste klasse. Daarvoor werkte hij bij Aarhus (assistent-coach, interim hoofdcoach en hoofd jeugdopleiding), Omonia Nicosia (hoofd jeugdopleiding en hoofdcoach) en Panathinaikos (directeur voetbal). 

Spookvoetballer

Het Nieuwsblad pakt nog uit met een opvallend weetje over Fredberg. Toen hij een half jaar in dienst was bij Viborg, presenteerde hij Bernio Verhagen als nieuwe aanwinst. Verhagen is een 'spookvoetballer'. Als amateur wist hij zich met mooie praatjes contracten te versieren bij tal van profclubs. Ook Fredberg liet zich vangen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.