Chauffeur RSCA-spelersbus heeft nog nooit zo'n situatie meegemaakt

DINSDAG, 25 OKTOBER 2022, 09:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht gaat door een diepe crisis De fanuitbarstingen na de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard stuurden ook de Brusselse buschauffeur met hoofdpijn naar huis. 

De schade bij Rantour wordt geschat op ongeveer 10.000 euro. Er is een klacht ingediend bij de politie. 

De bus die de meeste schade opliep was die waarmee de stewards van Anderlecht naar Luik reisden. Twee zijruiten en de achterruit waren kapot. De carrosserie was ook beschadigd. Ook de spelersbus van Anderlecht kreeg klappen, maar hier bleef de schade beperkt tot brandplekken op de dakramen. "De gepersonaliseerde nummerplaat met het opschrift RSCA is gestolen", zegt Luc Heirweg, die al een jaar of zeven de vaste chauffeur van de spelersbus is. "Dit is de officiële plaat, wat betekent dat deze combinatie wordt verwijderd. Nu moeten we een nieuwe aanvragen, maar ik weet niet welke misschien RSCA-1? Maar het betekent ook dat de verzekering moet worden vernieuwd, de bus opnieuw moet worden gekeurd, de tachograaf opnieuw moet worden gekalibreerd en de vervoersvergunning opnieuw moet worden aangevraagd. Dus de diefstal heeft grote gevolgen."

Onder de indruk

Heirweg hield afstand tijdens de rellen. "Standard is de enige club in België waar je met de spelersbus tussen de supportersbussen parkeert", zei hij. "Daarom deelden we zo gemakkelijk in de klappen.. Gedurende de hele wedstrijd bleef ik in de bus en toen de fans terugkwamen op de parkeerplaats zag ik de situatie verslechteren. Biljartballen, bierflesjes en vuurpijlen vlogen alle kanten op. De Standard supporters stuurden deze projectielen en raakten dus ook onze twee bussen. Er kwamen echter geen vuurpijlen in de bus terecht. Het was rustig in de bus op de terugweg, iedereen was onder de indruk van wat er in Luik was gebeurd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.