Refaelov: "Te weinig stabiliteit onder Mazzu"

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2022, 15:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lior Refaelov nam plaats naast Robin Veldman voor de persconferentie. Hij had het over het vertrek van Felice Mazzu, die zijn spelers nog even zag op Neerpede maandag. Maar ook over het begrip dat hij heeft voor de ontevredenheid van de supporters.

"We voelen ons schuldig en voelen veel pijn. Het is onze verantwoordelijkheid en we waren gewoon niet goed genoeg", begint Refaelov eerlijk, "Wij moeten nu echt een tandje hoger steken, we kunnen het nu niet weer op de coach steken. Het is nu tijd om op te staan. Elkeen moet zijn verantwoordelijkheid nemen en niet naar elkaar beginnen wijzen. We moeten elkaar respecteren, niet meer bekvechten op het veld zoals met Hoedt, dat kan niet meer."

"Ik heb mij verontschuldigd tegenover Mazzu, we zijn goed begonnen, maar nadien ging het alsmaar slechter. Er was geen stabiliteit, te weinig automatismen. Ik wens Felice alle geluk toe voor de toekomst, hij zal wel weer rechtstaan."

Veldman

"Hij heeft meteen veel werk voor de boeg, we moeten er in die korte tijd dat er nog is voor het WK, er staan. We hebben nu een nieuwe start, voor mij is dit ook de eerste keer. Maar we wilden altijd al het beste voor RSC Anderlecht, we moeten deze nieuwe start nu omarmen en goed en positief voetbal brengen. Nu moeten we een hechte ploeg beginnen vormen samen met Robin, maar ook met de andere stafleden. Hopelijk komt die wending er snel."

Supporters

"Het is beschamend dat we zo laag staan in de competitie, ik begrijp dus zeker dat dit ook de fans pijn doet en dat er frustratie is. Iedereen heeft het moeilijk, Anderlecht is de grootste club uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Maar uit onze fouten moeten we nu leren, samenspannen en het team uit het diepe dal trekken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.