"Ik wil opnieuw een glimlach bij de spelers zien"

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2022, 16:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Robin Veldman staat morgen al voor een serieuze opdracht, de Conference League-wedstrijd tegen FCSB. De tijd was kort om voor te bereiden, Veldman zijn filosofie leunt ook dichter aan bij die van Vincent Kompany, gaf hij zelf meteen mee. Maar hij wil vooral het voetbalplezier teruggeven aan zijn spelers. 

"Dit is heel bijzonder", begon Veldman zijn persconferentie, "De ene moment doe je je kinderen naar school en even later sta je daar als trainer van de A-ploeg. We gaan in ieder geval proberen om er iets moois van te maken. Ik wil die jongens op het veld hun voetbalplezier teruggeven, dat ze er opnieuw met de glimlach staan. Daar zijn we eigenlijk de voorbije 48 uur al mee bezig."

"Het is wel mooi hoeveel vertrouwen ik krijg, binnen en buiten de club. Dat vertrouwen wil ik niet beschamen en iedereen weer trots maken op hun club. Want het is ook belangrijk dat de supporters opnieuw een glimlacht krijgen op hun gezicht."

Systeem

"Mijn focus in het spel ligt ergens anders, maar het is moeilijk om dat er al op twee dagen in te krijgen. Toch hoop ik dat ik kan verrassen, vooral de tegenstander. De gewoontes in balbezit -en verlies, daar zullen we wel al verandering in zien."

"Het feit is dat we nu gewoon veel te laag staan en dat moet naar omhoog. We hopen dat te doen op een enthousiaste manier en als dat lukt heb ik er alle vertrouwen in."

Hoofdcoach

"Ik ben er nu om de ploeg te helpen, dat is prioriteit, niet mijn persoon en positie. Als ik morgen terug naar de beloften moet gaan is dat met veel plezier. Maar het gaat nu om Anderlecht en als ik die persoon ben dat de club kan vooruit helpen, graag, maar de club zal altijd op nummer één staan. We zien wel hoe het loopt in de toekomst."



anderlecht-online forum