Vertonghen: "Gaven het weg door kinderlijke fouten"

DONDERDAG, 27 OKTOBER 2022, 22:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Even leek hij de matchwinnaar te worden met zijn doelpunt, maar het mocht niet zijn. Jan Vertonghen baalde dan ook als een stekker na de wedstrijd en verborg zijn ontgoocheling niet. "We wilden een nieuwe start maken en FCSB was daarvoor de ideale tegenstander. Maar door kinderlijke fouten gaven we het weg."

"Als je tien minuten voor het einde 2-1 voor staat, moet je de wedstrijd altijd binnen halen", aldus Vertonghen voor de micro van Sporza. "Dat we de match controleerden? Dat is toch ook wat te rooskleurig. We moeten en kunnen veel beter, zowel verdedigend als aanvallend. De voorbije weken en maanden lieten we dat ook niet zien. We geven het gewoon uit handen. Ze komen twee keer aan de goal en scoren twee keer."

"Bij de eerste goal viel de bal precies tussen Wesley en mezelf in. Twee tegen één, dat mag niet gebeuren. De tweede goal missen we iemand in de eerste zone. In de eerste helft stond die er wel, maar dan gebeuren er wissels. Dan moeten er ook afspraken gemaakt worden en dat was niet gebeurd. Wiens fout dat is? Aan de speler wellicht."

"De aanpassing aan met vier achterin was niet zo moeilijk. De meeste jongens zijn gewend om 4-3-3 te spelen. Ik ben beide gewend. De grootste aanpassing was dat ik centraal speelde. Dit systeem geeft meer vrijheid voorin. Ik hoop dat we daarvan kunnen profiteren en dat onze jongens voorin hun kwaliteiten beter kunnen benutten."

Dat de fans na afloop de ploeg op een fluitconcert trakteerde, kon Vertongen begrijpen. "Ze verwachten meer en dat mag. Eigenlijk waren de fans 82 minuten positief, maar dan geef je het weer weg in 10 minuten. Of ik spijt heb van mijn komst? Het is niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld, maar ik ben hier nu en ga er het beste van maken. Het moet sowieso wel beter."

"Nu moeten we hopen dat West Ham hun job doet", besloot Vertongen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.