Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

ZONDAG, 30 OKTOBER 2022, 08:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht na vijf wedstrijden zonder zege nog eens winnen? Het zal nodig zijn, want met Eupen krijgt paars-wit een club op bezoek die slechts één puntje meer telt dan de laatste in de stand. Winst is een must wil Anderlecht, met matchen tegen Genk en Antwerp voor de boeg, niet in de degradatiestrijd verzeild raken.

Slechts één keer kon Anderlecht winnen in zijn laatste acht wedstrijden. Zes keer werd verloren. Een overwinning tegen Eupen is dan ook nodig om het vertrouwen enigszins terug te winnen. Anderlecht kan opnieuw rekenen op Debast en Delcroix, die terugkeren uit blessure. Arnstad is geschorst.

Tegenstander Eupen begon met 4 op 6 en ondermeer een zege tegen Club Brugge aardig aan het seizoen, maar nadien verloor het negen keer en won het drie keer. Coach Bernd Storck werd net als Felice Mazzu na de vorige speeldag ontslagen. Assistenten Kristoffer Andersen, zoon van Anderlecht-icoon Henrik Andersen, en Mario Kohnen nemen momenteel de honneurs waar.

Aftrap: 13u30
Stadion: Lotto Park
Scheidsrechter: Jan Boterberg

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Murillo, Debast, Vertonghen, N'Diaye, Diawara, Ashimeru, Refaelov, Verschaeren, Amuzu, Silva
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Sadiki, Hoedt, Delcroix, Leoni, Duranville, Stroeykens, Esposito

Geblesseerd: Kana, Sardella, Trebel
Geschorst: Arnstad (1/3)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : EUPEN : : :

Mogelijke opstelling: Moser, Paeshuyse, Lambert, Van Genechten, Bitumazala, Peeters, Jeggo, Magnée, Charles-Cook, Ndri, Prevljak
Invallers: Innocent, Nurudeen, Davidson, Alloh, Christie-Davies, Gassama, Wakaso, Soumano, Nuhu

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Davidson

Vorige jaren:
2021-2022: 4-1
2020-2021: 1-1
2019-2020: 6-1
2018-2019: 2-1
2017-2018: 1-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 80%
Verlies: 0%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 85.71%
Verlies: 0%
Gelijk: 14.29%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.