Opluchting in Lotto Park na zege

ZONDAG, 30 OKTOBER 2022, 15:37 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht versloeg vanmiddag Eupen met 4-2, maar dat gebeurde bij momenten met dichtgeknepen billen. De thuisploeg kwam al vroeg 2-0 voor, maar weigerde daarna om Eupen volledig af te maken. De Panda's kwamen vervolgens voor rust terug in de match via een ongelukkige own-goal van Hoedt. Refaelov leek Anderlecht na rust te verlossen met de 3-1, maar meteen daarna verraste Peeters met een vrije trap waardoor Anderlecht het toch weer benauwd kreeg. De opgeviste Ait El Hadj bekroonde zijn goede invalbeurt met een knappe 4-2 die Paars-wit niet meer uit handen gaf.

Anderlecht aarzelde deze maal niet om ten aanval te trekken, een eerste maal via Amuzu na vier minuten. Bij zijn tweede poging was het wel raak. Na veertien minuten opende hij verdiend de score met een laag schot doorheen verschenen Eupense benen in de korte hoek. Anderlecht verdubbelde de score vijf minuten later via een knappe vrije trap van Refaelov. Amuzu liet het even later na om er zelfs al drie nul van te maken nadat hij was vrijgespeeld na een snelle combinatie. Ook Silva liet de 3-0 liggen voor het half uur toen hij alleen voor Moser kwam.

Na het half uur begon Paars-wit slordiger te spelen. Eupen kon de egelstelling daardoor af en toe verlaten. Net voor rust incasseerde Anderlecht het zoveelste doelpunt op een stilstaande fase. Bij de eerste mogelijkheid voor Eupen kwam Lambert voor zijn man en duwde de bal met het nodige geluk in doel via het lichaam van Hoedt. Dat tegendoelpunt had Paars-wit volledig aan zichzelf te danken omdat het na het half uur niet verder had doorgedrukt om Eupen af te maken.

Na de pauze trapte Silva de eerste kans naast op aangeven van Amuzu. Vertonghen trof het zijnet met een schot. Anderlecht kreeg een eerste verwittiging toen de snelle Charles-Cook diep werd gestuurd. Van Crombrugge was daarna broodnodig en duwde een schot van Peeters knap uit de hoek. Eupen ging zonder schroom op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur mocht Ait El Hadj invallen voor de weggedeemsterde Amuzu. Vijf minuten later kraakte El Hadj eerst zijn schot, maar zijn voorzet belandde wel opnieuw voor doel waar Refaelov zijn tweede van de middag maakte met een plaatsbal. Maar meteen daarna werd er nog maar eens een pagina geschreven in het defensieve blunderboek dit seizoen. Peeters trapte een vrije trap rechtstreeks van erg schuin op doel. Hoedt en Van Crombrugge zagen er behoorlijk belabberd uit in die fase.

Leoni maakte zijn debuut voor de A-ploeg toen hij Diawara verving. Anderlecht zat ondertussen met een fameus ei in de broek en Van Crombrugge zette zijn aarzeling bij de 3-2 recht toen hij Eupen van de gelijkmaker hield na dom balverlies van Debast. Uiteindelijk bleek Prevljak buitenspel te staan in die fase. Anderlecht loerde op de counter, maar een mogelijkheid voor Stroeykens werd in corner verwerkt. Bij een volgende uitbraak verloste Ait El Hadj Anderlecht met een perfecte plaatsbal, hoog in de hoek. 

Zo knoopt Anderlecht nog eens aan met een zege. Die was broodnodig om toch weer wat punten te sprokkelen en met matchen tegen Genk en Antwerp in het verschiet. Deze zege is uiteraard slechts tegen Eupen, maar Anderlecht verloor al genoeg punten tegen clubs waartegen Anderlecht in betere tijden altijd moet winnen. We vragen ons enkel af wanneer we nog eens een wedstrijd gaan zien zonder defensief geblunder. De own-goal van Hoedt was ongelukkig, maar de vrije trap van Peeters kan zo in een nieuwe film van FC De Kampioenen.

Score: 4-2
Goal(s): 1-0 Amuzu (14'), 2-0 Refaelov (19'), 2-1 Hoedt (own goal) (44'), 3-1 Refaelov (65'), 3-2 Peeters (67'), 4-2 Ait El Hadj (86')

Anderlecht: Van Crombrugge, Murillo (Sadiki 88'), Debast, Hoedt, Vertonghen, Diawara (Leoni 74'), Amuzu (Ait El Hadj 60'), Ashimeru, Refaelov (Esposito 74'), Stroeykens, Silva
AS Eupen: Moser, Van Genechten, Davidson (Paenhuyse 77'), Alloh (Gassama 83'), Lambert, Peeters, Magnee (Déom 83'), Bitumazala, Wakaso (Charles-Cook 46'), N'Dri (Nuhu 59'), Prevljak

Geel: Wakaso 16', Murillo 66', Ashimeru 80', Silva 84'
Rood: /

Scheidsrechter: Jan Boterberg
Stadion: Lotto Park