Kanu brengt landstitel erg dichtbij

DONDERDAG, 3 MEI 2012, 08:56 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft zondag genoeg aan een gelijkspel tegen Club Brugge om zijn 31e landstitel te vieren. Een doelpunt van Kanu na elf minuten volstond gisteren om met 1-0 te winnen van AA Gent. Het was echter een flauwe wedstrijd.


Bij Anderlecht bleek Odoi niet fit om te spelen en Gillet verhuisde daardoor naar de rechtsachter. In de spits nam Mbokani zijn plaats weer in na een speeldag schorsing, maar de Congolees zou een erg matige wedstrijd spelen. Mbenza behield zijn basisplaats ten koste van Kljestan. De Congolees deed het prima en liep veel gaten dicht.

Aan niets was te zien dat Anderlecht tegen Gent een reuzestap richting landstitel kon nemen. Paars-wit speelde een flauwe wedstrijd en voor de rust kreeg het amper twee kansen. De eerste werd mooi afgewerkt door Kanu, die na een assist van Biglia voorbij Maréval dribbelde en via de Gent-verdediger in doel trapte. De andere kans werd door Jovanovic naast het doel getrapt. Aan de overkant moest Proto enkele keren tussenkomen op pogingen van Mboyo, El Ghanassy en Brüls.

Ook Gent leek een snipperdag te nemen en na de pauze was er amper verbetering bij beide ploegen. Er waren amper duels en ook Jovanovic nam na zijn topmatch tegen Genk opnieuw een snipperdag. Enkel Kanu zorgde halverwege de tweede helft nog voor gevaar van Anderlecht-zijde, maar na een knappe dribbel knalde hij op Padt. Een schot van Biglia zeilde ver naast.

Na het laatste fluitsignaal van Van De Velde kon de enige conclusie zijn 'opdracht volbracht en op naar zondag'. Dan heeft Anderlecht genoeg aan een gelijkspel tegen eerste achtervolger Club Brugge om landskampioen te worden.

Score: 1-0
Goal(s): 11' Kanu

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Juhasz, Safari, Mbenza, Biglia (80' Kljestan), Kanu (90' De Sutter), Suarez, Jovanovic (71' Kabangu), Mbokani
AA Gent:Padt, Baric, Melli, Mareval, Skarabot, Conte, N'Diaye, Bruls, El Ghanassy (70' Van der Bruggen), Mboyo (79' Diskerud), Ljubijankic (79' Coulibaly)

Geel: 69' Maréval, 88' Suarez, 90+1' Van der Bruggen
Rood: Geen

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum