Leoni: "Ik voel een enorme fierheid"

ZONDAG, 30 OKTOBER 2022, 18:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanmiddag, op zijn 22e, was het eindelijk zo ver: Theo Leoni mocht debuteren voor het A-elftal van Anderlecht. "Ik voel een enorme fierheid, ook voor mijn familie", vertelde hij na de wedstrijd. "Hier wachtte ik al lang op. Ik heb veel geduld moeten hebben."

"Ik voelde dat de meer ervaren spelers, zoals Van Crombrugge, me steunden. Zij hebben mij op mijn gemak gesteld", aldus Leoni. "Ik voelde wel sres, maar dat was posieve stress en goesting. De fans gaven me een boost en ik wilde hen wat teruggeven. Als Anderlecht-speler moet je lef hebben. We zijn daarvoor opgeleid. We mogen ons niet verstoppen."

Leoni heeft al jaren een profcontract en is eveneens al jaren een belangrijke speler bij de beloften. Hij is wat men noemt een laat-bloeier. "Ieder zijn traject. Ik ben goed omringd door mijn familie en entourge en heb altijd probeerd het maximum te geven. Bij de U21 en U23 was ik steeds de oudste. Ik moet het goede voorbeeld geven op en naast het veld. En ook al was het niet gemakkelijk, ieder zijn moment. Voor sommigen is het wat later Er is geen ideale weg In mijn hoofd telde altijd alleen maar Anderlecht Ik ben laat rijp en wist dat ik wat later zou komen. Maa rik wilde altijd hier spelen want hier voel ik me thuis."

Bij de U23 is Leoni aanvoerder. Zonder hem wonnen ze gisteren en zo blijven ze meedraaien in de top van het klassement in 1B. "Met de RSCA Futures hebben we de kwaliteiten om kampioen te worden of toch top drie te spelen", vindt Leoni. "Maar het kampioenschap is nog lang."

Tot slot kreeg Leoni nog de vraag waar hij van droomt. "Ik ben een clubman en wil honderd matchen voor Anderlecht spelen", besluit hij.

Veldman: "Theo bracht rust aan de bal"

Interim-coach Robin Veldman was tevreden over het debuut van Leoni. "Hij heeft echt Anderlecht-bloed", aldus Veldman. "Ik ben blij dat we hem deze kans konden geven. Hij viel goed in en bracht rust aan de bal."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.