Debast: "Stress? Eerder kwestie van concentratie"

MAANDAG, 31 OKTOBER 2022, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Blij met de drie punten. Zo stond Zeno Debast na de partij tegen Eupen voor de microfoon van Sporza. "Het doet deugd om nog eens drie punten te pakken", vertelde hij. "Dit vertrouwen nemen we mee naar de volgende wedstrijd."

"Ik ben blij met het resultaat. Het doet nog eens deugd om drie punten te pakken, de bal snel te laten rondgaan, kansen te creëren, ... Het enige wat er nog uit moet, zijn de kleine kansjes die we weggeven. Net als de twee tegendoelpunten, die eigenlijk identiek zijn. Dat zou niet mogen."

Hoe komt het dan dat Anderlecht die kansen en doelpunten toch weggeeft in plaats van zelf de wedstrijd dood te maken. Stress? "Neen, dat denk ik niet", aldus Debast. "Eerder concentratie. Ook op stilstaande fases moeten we het kopje erbij houden, naar de bal gaan en die weghalen."

Is Anderlecht na deze zege opnieuw vertrokken? "Ik hoop van wel, maar we doen er altijd alles aan. Maar dit vertrouwen en deze drie punten nemen we mee naar de volgende wedstrijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.