Belgische U17 scoren drie op drie in EK-voorronde

DINSDAG, 1 NOVEMBER 2022, 20:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Vijf spelers van Anderlecht waren de voorbije dagen actief met de nationale U17 in de EK-voorronde. Michiel Haentjens, Ethan Butera (foto), Kais Barry, Ismaël Baouf en Lilian Vergeyelen beleefden een mooie vijfdaagse. Ze wonnen alle drie hun wedstrijden.

België plaatst zich dankzij deze drie zeges voor de eliteronde in de lente. 32 teams nemen daaraan deel. De acht groepswinnaars en de zeven beste nummers twee mogen vervolgens naar het EK van volgende zomer in Hongarije.

26 oktober: België - Estland 4-1
Aanvoerder Butera, Baouf en Vergeylen begonnen aan de partij. Butera kreeg geel. Vergeylen werd vervangen na 72 minuten, Baouf na 84 minuten. Haentjens en Barry bleven op de bank

29 oktober: België - Roemenië 3-0
Baouf en aanvoerder Butera speelden de hele wedstrijd. Vergeylen werd in de 71 minuut vervangen. Haentjens en Barry bleven op de bank.

1 november: Denemarken - België 2-3
Haentjes en Barry speelden de hele wedstrijd. Baouf werd in de 91 minuut vervangen door Vergeylen. Butera bleef op de bank.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.