"Enkel mening van mensen binnen club telt"

WOENSDAG, 2 NOVEMBER 2022, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge kreeg na de partij tegen Eupen de nodige kritiek te slikken, maar dat weerhield hem er niet van om vanavond de pers toe te spreken. "Ja, dat doelpunt tegen Eupen was mijn fout, maar het is niet omdat je een fout maakt dat je ineens een slechtere doelman bent."

"Ik zou niet weten wat allemaal gezegd en geschreven wordt. Ik volg het allemaal niet. Wat er van buitenaf over mij gezegd wordt, interesseert me ook weinig. De mening van binnen de club, van de staf en directie, daar houd ik me mee bezig. De mensen buitenaf moeten mij niet beoordelen, wel de mensen binnen de club die dagelijks met me werken. Ik ben heel streng voor mezelf en in elke wedstrijd zijn er zaken die beter kunnen."

"Dat de vrije schop van Peeters tegen Eupen op mijn conto te schrijven is, dat is duidelijk", aldus Van Crombrugge. Wat ging er dan mis? "De bal komt strak voor doel en Hoedt gaat er naartoe. Het is dan een natuurlijke reflex van een doelman om je traject te wijzigen. De bal komt dan niet waar ik het verwacht."

"Bij een doelman worden foutjes bijna altijd afgestraft. Dat is eigen aan onze job en daar moeten we mee omgaan. Het is kwestie dat tot een minimum te beperken en snel die knop om te draaien, belangrijk te zijn voor je ploeg en zo min mogelijk tegendoelpunten te slikken."

"Het is niet de eerste keer in mijn carrière dat ik een fout maak. Het zal ook niet de laatste zijn. Maar ik zit al lang genoeg in het vak. Je moet er rustig onder blijven en de knop omdraaien. Het is niet omdat je een fout maakt dat je ineens een slechtere doelman bent."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.