Refaelov wil tegen Nieuwjaar duidelijkheid over contractverlenging

DONDERDAG, 3 NOVEMBER 2022, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Lior Refaelov is na dit seizoen einde contract bij Anderlecht en wil tegen Nieuwjaar weten of een verlengd verblijf in het Lotto Park erin zit. Dat vertelt zijn manager Dudu Dahan vandaag in Het Laatste Nieuws. Dahan schermt intussen met interesse van andere clubs, waaronder "een Belgische topclub".

Even terug naar twee jaar geleden. Refaelov was toen einde contract bij Antwerp en de Great Old talmde te lang om Refaelov een contractverlenging aan te bieden waarin de spelmaker zich kon vinden. Anderlecht profiteerde en liet hem een tweejarig contract tekenen.

Dat contract loopt in juni af en Refaelov, of toch zijn manager, waarschuwt paars-wit om niet hetzelfde te laten gebeuren als Antwerp. Het Laatste Nieuws weet dat de gesprekken over een verlenging aangeknoopt zijn, maar de vraag is welke cijfertjes in de nieuwe overeenkomst komen te staan. De onbeschikbaarheid van Peter Verbeke vereenvoudigt de zaak niet.

Wettelijk gezien kan Refaelov vanaf januari een contract bij een nieuwe club tekenen dat ingaat op 1 juli. "Er staan nu, op zijn 36e, meer clubs voor Rafa in de rij dan toen hij 25 was", schermt Refaelovs manager met interesse van tal van club. "Ik heb verschillende concrete voorstellen op zak. Een Belgische topclub heeft zich gemeld, net als een ploeg uit de MLS die de voorbije vijf transferperiodes ook interesse toonde. Verder is er interesse van topclubs uit Israël, waar veel geld zit."

Dahan zegt met nog geen enkele andere club gepraat te hebben dan Anderlecht. "Of dat zo blijft, hangt van paars-wit af", waarschuwt hij. "Voor het einde van het jaar willen we weten waar we aan toe zijn." Volgens Dahan voelt Refaelov zich erg goed bij Anderlecht en wil hij niet vertrekken. Maar dat was bij Antwerp ook het geval ...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.