'Rosenborg-spits Tengstedt al meermaals gescout door Anderlecht'

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2022, 20:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Noorse krant Adresseavisen meldt vandaag dat Casper Tengstedt in de belangstelling staat van Anderlecht. Paars-wit zou de 22-jarige aanvaller, die dit seizoen al 13 keer scoorde, de voorbije weken meermaals gaan bekijken zijn.

Tengstedt scoorde vorig seizoen 15 keer voor Horsens in de Deense tweede klasse. Dat trok de aandacht van Rosenborg en de Noorse recordkampioen legde begin augustus 1 miljoen euro op tafel. In Noorwegen blijft Tengstedt scoren. Sinds zijn komst scoorde hij 13 keer in 12 competitiewedstrijden. Hij gaf ook 8 assists.

Dat Tengstedt een goalgetter is, bewees hij ook in het seizoen 2018-2019. Toen scoorde hij 6 doelpunten in 7 wedstrijden voor Midtjylland in de UEFA Youth League. Een jaar geleden debuteerde Tengstedt voor de Deense U21. In 5 interlands, waarvan drie als invaller, scoorde hij 1 keer.

Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel op 450.000 euro, maar de laatste aanpassing dateert van juni. Sindsdien zal zijn waarde ongetwijfeld een stuk gestegen zijn. Tengstedt heeft bij Rosenborg nog een contract tot 31 december 2026.



anderlecht-online forum