"De helft denkt dat het met 10 procent minder dan ook kan"

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2022, 20:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een blije Jan Vertonghen stond na de wedstrijd tegen Silkeborg Sporza te woord, maar hij was ook streng. Na de rust zag de ancien heel wat mislopen. "Het is ongelooflijk: we hielden geen bal vast, zetten slecht druk en lieten het centrum de hele tijd open", aldus Vertonghen.

"Het doet deugd. We wilden heel graag Europees overwinteren, ik ook. Financieel helpt het de club, maar ook de ervaring voor de jonge jongens is erg mooi meegenomen. Als je in het weekend dan eens een tegenslag hebt, kan je in Europa een opsteker proberen mee te pakken. In elk opzicht is deze kwalificatie geweldig, ook voor het Belgische voetbal.

Vanwaar het verschil voor en na de rust? "In de eerste helft spelen we degelijk en hebben we controle. Dan valt die rode kaart. Het is een fenomeen in het voetbal. Dan denkt de helft dat ze 10 procent minder kunnen doen. Taken worden vergeten. Je geeft de bal aan hen. Het is ongelooflijk: we hielden geen bal vast, zetten slecht druk en lieten het centrum de hele tijd open. Dan hebben zij hun kwaliteiten, zeker op dit veld. Want ze kunnen echt wel voetballen. Ze krijgen zeker vier goede, uitgespeelde kansen in de tweede helft. Dat is niet goed."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.