Sterke Lokesa leidt RSCA Futures naar ruime zege (video)

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2022, 22:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben vanavond met 3-0 gewonnen tegen SL16 FC, de U23-ploeg van Standard. Chris Lokesa (foto) was de grote uitblinker. Hij scoorde twee keer en gaf de assist voor het doelpunt van Hubert, al zou je ook dat een treffer van Lokesa kunnen noemen.

Al na zes minuten profiteerde Lokesa van slecht uitvoetballen van Standard-doelman Epolo. De middenvelder pikte de bal op en lobte vanop ruim dertig meter over Epolo in doel: 1-0. Goed vijf minuten later mocht Anderlecht een hoekschop nemen. Lokesa zwiepte de bal voor doel, waar Hubert hem met enkele haren aanraakte: 2-0.

Kort na de rust scoorde Lokesa ook de 3-0. Iets voorbij het uur maakte Angulo zijn rentree na een zestal weken afwezigheid. Wat later kreeg SL16 FC een strafschop, maar Verbrugge redde de elfmeter van Calut.

Door deze zege tellen de RSCA Futures nu 22 punten uit twaalf wedstrijden. Ook RWDM won vanavond en zij blijven leider met 24 punten. Beveren kan morgen naast RWDM komen als het wint van Club NXT. Lierse kan naast Anderlecht komen als het zondag Genk U23 verslaat.