Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

ZONDAG, 6 NOVEMBER 2022, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met een bezoek aan Antwerp krijgt Anderlecht vanavond een stevige brok voor de kiezen. Tijdens de voorbije matchen speelde paars-wit bij momenten erg fraai voetbal, maar toch maakte de ploeg het zichzelf nog onnodig moeilijk. Tegen de Great Old mag Anderlecht op dat vlak een stap vooruit zetten.

Anderlecht mist de geschorste Arnstad. Diawara vervangt hem. Hoedt ontbreekt in de selectie omdat hij zijn ongenoegen uitte over zijn plaats op de bank. Het is uitkijken voor welke backs Veld straks kiest: Murillo of Sadiki op rechts en Delcroix of N'Diaye op links.

Antwerp begon als een wervelwind aan het seizoen, maar verloor intussen van zijn pluimen. Na vier nederlagen in de laatste zes partijen komt er ook op de Bosuil hier en daar wat kritiek. Bij een nederlaag of gelijkspel tegen Anderlecht ziet Antwerp mogelijk Club Brugge en Union over zich wippen. 

Antwerp-coach Marc van Bommel kan straks niet rekenen op Sam Vines. De vaste linksback liep vrijdag op training een breukje in het scheenbeen op. Radja Nainggolan zit nog steeds in de B-kern.

Aftrap: 18u30
Stadion: Bosuil
Scheidsrechter: Jan Boterberg

: : : ANTWERP : : :

Mogelijke opstelling: Butez, De Laet, Alderweireld, Pancho, Bataille, Gerkens, Yusuf, Ekkelenkamp, Stengs, Janssen, Balikwisha
Invallers: De Wolf, Almeida, Vermeeren, Scott, Valencia, Muja, Frey

Geblesseerd: Engels, Haroun, Miyoshi, Vines
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Murillo, Debast, Vertonghen, Delcroix, Ashimeru, Diawara, Verschaeren, Amuzu, Refaelov, Silva
Invallers: Coosemans, Verbruggen, Sadiki, N'Diaye, Trebel, Leoni, Raman, Esposito, Stroeykens

Geblesseerd: Kana, Sardella
Geschorst: Arnstad (2/3)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2021-2022: 0-4
2021-2022: 2-0
2020-2021: 1-0
2020-2021: 1-4
2019-2020: 0-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 40%
Verlies: 40%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 39.68%
Verlies: 34.92%
Gelijk: 25.4%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.