Anderlecht knokt zich naar punt

ZONDAG, 6 NOVEMBER 2022, 20:32 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 0-0 gelijkgespeeld op Antwerp. Anderlecht ontsnapte enkele malen aan de achterstand, al speelde het voor de rust wel goed mee. Aanvallend kon Paars-wit vanavond echter niets tonen, maar het had na rust wel een strafschop kunnen krijgen na een duwfout op Amuzu. Met het punt schiet Anderlecht weinig op in de stand, maar het kan een opsteker zijn voor de belangrijke bekermatch op Lierse.

Zonder Vertonghen die in laatste instantie geblesseerd afhaakte, moest Anderlecht meteen achteruit na sterk aandringen van Antwerp. Na een kwartier had Paars-wit het evenwicht echter hersteld. Na een half uur speelde Anderlecht goed mee, maar qua kansen zat de wedstrijd op slot. De VAR moest wel ingrijpen om een doelpunt van Stengs terecht af te keuren vanwege buitenspel. In minuut 38 was Van Crombrugge de eerste doelman die in actie moest komen. Hij greep goed in op een poging van Balikwisha. In de rebound had Paars-wit wel geluk dat de bal niet voor een Antwerpse voet belandde. Net voor rust had Anderlecht opnieuw het nodige geluk. Een schot van Yusuf week af en strandde net naast het doel. Weinig kansen voor Antwerp, maar offensief kon Anderlecht ook niets laten zien.

Net na rust kende Debast een moeilijke periode. Hij ging onder de bal door, leed balverlies en kreeg geel. Antwerp voerde opnieuw de druk op en dat zorgde voor een heet standje voor doel. Anderlecht had problemen met de bal in eigen rangen te houden. Net na het uur was er duidelijk een duwfout van Bataille op Amuzu in het strafschopgebied, maar de VAR was blijkbaar naar sportweekend aan het kijken. Meteen daarna voerde Veldman drie wissels door. Trebel vierde zijn wederoptreden. Stroeykens viel in voor een ontgoochelde Silva waardoor Anderlecht met Amuzu als diepste man ging spelen. Ashimeru verving de verdienstelijke Leoni.

Een kwartier voor tijd bracht ook Antwerp drie nieuwe krachten in het veld. Paars-wit ontsnapte meteen daarna aan de achterstand dankzij een goede ingreep van Van Crombrugge en Debast die een bal van de lijn hield daarbij assistentie kreeg van de paal. Daarna kwam Anderlecht weer wat onder de druk uit, maar een kans afdwingen was veel gevraagd. In de toegevoegde tijd dwong Amuzu een vrije trap af, maar Refaelov trapte op de muur.

Anderlecht pakte al strijdend een punt in Antwerp dat de enige kansen kreeg vanavond. Refaelov en Verschaeren speelden goed, maar moesten hun acties te ver van doel maken. Toch zijn we benieuwd naar de uitleg waarom de VAR niet ingreep bij de duwfout van Bataille. Paars-wit kan zich nu voorbereiden op de belangrijke bekermatch in Lier.