Hoedt verkoos smartphone boven tactische bespreking

MAANDAG, 7 NOVEMBER 2022, 13:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws is het over en uit voor Wesley Hoedt bij Anderlecht. Toen hij donderdag vernam dat hij tegen Silkeborg niet zou starten, gaf de verdediger volgens de krant een erg ongeïnteresseerde indruk en verkoos hij zijn smartphone en airpod boven de tactische bespreking.

Niet alleen voor de wedstrijd was zijn houding verre van voorbeeldig, ook op de luchthaven liep hij er erg verveeld bij. Tegenover coach Robin Veldman liet hij verstaan zich niet te kunnen verzoenen met een rol als invaller. Waarna het bestuur besliste om Hoedt uit de selectie te zetten. Zaterdag trainde hij alleen. 

De kans is groot dat Hoedt in januari vertrekt. "Dat zal de club moeten bepalen met zijn entourage", vertelde Veldman gisteren na de wedstrijd tegen Antwerp toen hem de vraag gesteld wordt.

Het is niet de eerste keer dat Hoedt op weg naar de uitlang lijkt bij Anderlecht. Hoewel Vincent Kompany in de zomer van vorig jaar zijn transfer doordrukte, gaf die in december al aan eigenlijk niet meer op Hoedt te rekenen. En toen paars-wit eind augustus Jan Vertonghen contracteerde, zou Hoedt zijn makelaar nog druk op zoek gegaan zijn naar een nieuwe club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.