Voorstelling PFC Ludogorets Razgrad

MAANDAG, 7 NOVEMBER 2022, 14:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht moet het in de volgende ronde van de Conference League opnemen tegen PFC Ludogorets Razgrad uit Bulgarije. Geen bekende naam, maar ook een club die niet te onderschatten is. We stellen ze even voor.

Geschiedenis

PFK Loedogorets 1945 werd opgericht in 2001 en is de historische opvolger van de in 1945 opgerichte, maar ter ziele gegane, naamgenoot. De laatste tien jaar is Ludogorets zowat de alleswinnaar in Bulgarije. Sinds 2012 veroverde het ieder jaar de landstitel. Het won ook twee bekers en zes keer de Supercup.

Dit seizoen

Momenteel staat Ludogorets tweede in de Bulgaarse hoogste klasse met 35 punten uit 14 wedstrijden. Leider CSKA Sofia telt zeven punten meer, maar heeft ook drie wedstrijden meer gespeeld. Tijdens het WK loopt de competitie in Bulgarije trouwens gewoon door.

Europa League

Ludogorets kwam in de Europa League terecht omdat het in de derde voorronde van de Champions League verloor van Dinamo Zagreb. Thuis ging Ludogorets met 1-2 de boot in. In Zagreb werd met 4-2 verloren. In de laatste voorronde van de Europa League versloeg het vervolgens Zalgiris uit Litouwen (3-3 en 1-0).

In de Europa League eindigden de Bulgaren als derde in een poule met AS Roma (2-1-winst en 3-1-verlies), Betis Sevilla (3-2- en 0-1-verlies) en HJK Helsinki (1-1 en 2-0-winst).

Coach 

Coach van Ludogorets is sinds deze winter Ante Simundza. Bij de echte voetbalkenner doet die naam wellicht een belletje rinkelen: in 2001 was de Sloveen als spits even actief bij La Louvière. In 2008 begon Simundza zijn trainerscarrière als assistent bij Maribor. Tussen 2017 en 2021 was hij succesvol bij Mura in Slovenië. Op 3 januari van dit jaar stelde Ludogorets hem aan als nieuwe coach. Met de landstitel en de supercup won hij sindsdien twee trofeeën.

Spelers

Een jaar geleden speelden bij Ludogorets nog twee voormalige spelers van Anderlecht: Stephane Badji en José Sa. Badji trok in januari naar Eyüpspor in Turkije en Sa in augustus naar Rio Ave in Portugal.

Met doelman Sergio Padt en verdediger Igor Plastun staan er momenteel twee ex-Gent-spelers in de basis bij Ludogorets. Middenvelder Jakub Piotrowski heeft een verleden bij Racing Genk en Beveren.

Aanvallers Bernhard Tekpetey en Matias Tissera scoorden beiden al zeven keer in de competitie. Ook de Braziliaanse middenvelder Cauly staat al op vier treffers. De speler met de hoogste marktwaarde is momenteel rechtsbuiten Kiril Despodov (ooit nog gescout door Anderlecht) met 3,5 miljoen euro.

Ludogorets speelde zijn laatste wedstrijd (donderdag tegen AS Roma) met: Padt, Witry (87' Delev), Verdon, Nedyalkov, Cicinho (87' Gruper), Piotrowski (71' Nonato), Pedro Naressi, Tekpetey (71' Despodov), Cauly, Rick, Thiago (71' Tissera)

Europese schorsingen

Linksback Anton Nedyalkov, rechtsback Cicinho en verdedigende middenvelder Piotrowski missen de heenwedstrijd tegen Anderlecht door een gele schorsing. Centrale verdediger Verdon kreeg in de laatste groepswedstrijd tegen Roma rood en is eveneens geschorst.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.